Kant-en-klare zuurkoolstamppot getest: ‘Mijn tong tintelt alleen maar’
Voor jou getestNu we de verwarming weer lekker aanzetten en de temperatuur in huis stijgt, neemt ook de zin in stamppot toe. Maar welke zuurkoolvarianten kunnen de gemoederen verhitten? Ons panel prikt zich met een vork door het supermarktaanbod.
Delen per e-mail
Niet voor niets zaten er vaatjes zuurkool in het laadruim van de VOC-schepen van onze voorvaderen. De gefermenteerde (door bacteriën, schimmels of gisten wordt iets een ander voedingsmiddel, in dit geval wordt witte kool zo zuurkool, red.) kool zorgde ervoor dat de bemanning geen scheurbuik kreeg. Behalve hartstikke gezond en lang houdbaar is zuurkool ook heel lekker. ,,De smaak was voor mij de reden om het zelf te gaan maken’’, vertelt de Amsterdamse fermenteerkoningin Simone van Thull. De eigenaresse van traiteur Thull’s Deli ziet de belangstelling voor zuurkool toenemen. ,,Mensen vragen er speciaal om.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Nick (57) over zijn energierekening: ‘Ik heb er inmiddels een sport van gemaakt’
Hoeveel geld besteedt u aan energie in huis? Hoe probeert u de kosten in de hand te houden? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Nick de Graaf (57) uit Alphen aan den Rijn. -
VIDEO
Dit heerlijke sap verdwijnt jammerlijk in de grond bij de cacaoteelt
Iedereen is dol op chocola, maar van de vrucht zelf kun je ook heerlijk sap maken. Journalist Lars Gierveld maakte zelfs een documentaire over het verwerken van het restproduct van de cacaovrucht. -
PREMIUM
De opmars van walnoten van eigen bodem: Melissa en Rudolf Jan maken er een rijke olie van voor de salade
Walnoten importeren we uit Californië, Chili, Frankrijk of Oostbloklanden, terwijl het Nederlandse klimaat en bodem ook geschikt zijn. Om die reden, maar ook omdat noten steeds nadrukkelijker als onderdeel van een gezond voedingspatroon worden gepromoot, zien we hier steeds meer walnootbomen. -
Selena Gomez roert weer in de potten voor nieuwe kookserie (en dat loopt bijna fout af)
Selena Gomez (28) haalt haar messen nog eens tevoorschijn voor het tweede seizoen van ‘Selena + Chef’. In de serie op HBO scherpt de Amerikaanse zangeres haar kookkunsten aan met behulp van beroemde gasten. Het eerste seizoen ging in augustus 2020 in première en was een groot succes. Nu is ook het tweede seizoen van start gegaan. Dat loopt niet altijd van een leien dakje... -
PREMIUM
De eerste gerookte gin van Nederland komt uit Hengelo
Het is de eerste in Nederland, made in Hengelo: een ‘Smoked Gin’. De kruiden en specerijen die erin zijn verwerkt, zijn eerst vier uur lang gerookt met snippers appel- en berkenhout. Je kunt hem het beste mixen met een goede tonic, is het advies van René Kamphuis van Delrey Distillery.
-
Na de Chinezen komen nu ook de Vietnamezen: nieuw automerk Vinfast naar Nederland
In navolging van de vele Chinese merken maakt dit jaar ook een Vietnaams automerk zijn debuut in Nederland. Vinfast heet het Vietnamese merk, dat na het Chinese MG, Aiways en (binnenkort) Byton en Xpeng de Nederlandse automarkt zal bestormen. -
Koken & eten
André van Duin steelt de show in Heel Holland Bakt: ‘Dit is meer een dood schildpadje’
Drie mannekes, drie vrouwkes. Dat zijn de zes overgebleven kandidaten zoals presentator André van Duin ze noemde tijdens de vijfde aflevering van Heel Holland Bakt. Gisteren keken er bijna 3,4 miljoen mensen naar de bakwedstrijd. -
Koken & eten
De beste tips om de dikke ijslaag in je vriezer te verwijderen
Zit er een grote, dikke ijslaag tegen de wanden van je vriezer? Dan is het dringend tijd om hem te ontdooien! In de aanloop naar de feestdagen maak je zo meteen extra ruimte voor lekkers. Hieronder vind je een stappenplan én tips voor de beste vriezers van dit moment.