John Mesker van snackbar Die Twee (hij runt de tent samen met zijn vrouw) ontvangt studenten die een vleeskroket of broodje tartaar willen met open armen.
Volledig scherm
PREMIUM
John Mesker van snackbar Die Twee (hij runt de tent samen met zijn vrouw) ontvangt studenten die een vleeskroket of broodje tartaar willen met open armen. © Nico Schouten

Kantine universiteit verkoopt alleen nog vega: ‘Een straf voor de vleeseter’

reageerDe kantine van de faculteit Bouwkunde van de TU Delft serveert vanaf deze week als eerste universiteit van Nederland geen vlees en vis meer. Daarmee oogst de TU lof bij vegetariërs en veganisten en klimaatactivisten, maar niet bij alle liefhebbers van vlees. ,,Als vleeseter word je zo wel gestraft.”

63 reacties

 • Menno van Eck

  1 maand geleden
  Makkelijke reacties als vegaterreur etc, maar een kantine bepaalt altijd wat jij eet. Reken maar eens uit wat de CO2 uitstoot van een hamburger is, dan maakt die al veel minder.
 • Mark Noordam

  1 maand geleden
  Zoals iemand al zei; op naar het kweekvlees. Maar we zitten natuurlijk ook nog met de eieren en melk. Maar als we dan alleen het vlees als bijproduct eten (de stiertjes en hanen + oudere dieren) komen we al een heel eind. Dus ja, geen varkensvlees meer (ik hoop wel dat ze goed spek kunnen maken ;)
 • Mark Noordam

  1 maand geleden
  Wat een gezeur allemaal, dan neem je toch gewoon je eigen boterham mee? En het is echt geen straf hoor om een vegetarisch gerecht te eten. Ja, vleesvervangers zijn opzichzelfstaand niet echt lekker maar in een pasta, rijst e.d. is het prima te doen. En probeer eens een vegetarische kroket! De vegetarische Wopper bij Burger King is zelfs beter als de echte, maar dan wel met echte bacon (nee, ik ben geen vegetarier)
 • H.A Meijers

  2 maanden geleden
  Ik heb oprecht te doen met de studenten en het personeel die in de lunchpauze moeten eten wat een ander bepaalt. Te gek voor woorden dat noch studenten noch personeel inspraak hebben gehad.
 • H.A Meijers

  2 maanden geleden
  Ik vraag mij af hoe het komt dat steeds meer mensen zich laten indoctrineren. Eind jaren 60 begin 70 was Bouwkunde Dé faculteit van de progressie en als iets niet goed beviel lieten zij dat horen. Tegenwoordig laat bijna iedereen zich betuttelen en de les spellen hoe te leven en hoe te praten en op eieren te lopen. Overigens prima om vegetarisch en veganistisch voedsel aan te bieden maar laat mensen de vrije keuze. Ik eet geen nepvlees, ik neem extra groenten of oesterzwammen of iets dergelijks