Volledig scherm
© Shutterstock

Kastanjecrêpes

In het originele recept in het boek worden de crêpes geserveerd met een combi van bleekselderijpuree en paksoi, maar ik vind deze crêpes ook heel erg geschikt als bijgerecht. Simpelweg in vieren gevouwen met wat beurre noisette of gevuld met een paddenstoelenragout als lunch of voorgerecht. Overigens zijn ze ook lekker met roergebakken groente. 

Ingredienten (voor 4 personen) 
Kastanjecrêpes
- 200 g kastanjemeel, bij de betere Marokkaanse, Turkse, Mediterrane winkel
- 2 grote eieren
- 2,5 dl volle melk
- als u het toevallig hebt: 1 extra eiwit

Bereidingswijze 
- Doe de meel in een kom, klop de eieren erdoor, en vervolgens, in gedeeltes, de melk. Zorg ervoor dat de bloem steeds goed opgenomen is voordat u meer melk toevoegt.
- Roer tot een glad, lopend beslag.
- Schep een soeplepel beslag in het midden van een goed hete koekenpan met een dun laagje zonnebloemolie. Houd de pan schuin en draai hem snel rond zodat het beslag zo dun mogelijk uitvloeit in de pan. 
- Bak de crêpe tot er gaatjes in het deeg komen, draai om en bak de andere kant ook goudbruin. Pannenkoeken bakt u op dezelfde manier, maar met iets meer (en eventueel dikker) beslag. 
- Warm houden is niet nodig. Leg een velletje aluminiumfolie op het aanrecht en daar een crêpe op, maak zo uw stapeltje en dek de bovenste crêpe steeds af met een aluminiumfolie. Ook als ze afkoelen, blijven ze zo smeuïg en soepel.

De crêpes zijn, hoe verrassend, heel notig van smaak en heel geschikt voor hartige vullingen. Bijvoorbeeld met gebakken bloemkool, knolselderij(puree)en pompoen.

Eet smakelijk!

Dit recept komt van het boek Mari plukt de dag van Mari Maris

Klik hier voor meer recepten van Janny’s favorieten 

Zin gekregen in Franse crêpes? Hier zie je hoe je die maakt:

)
Volledig scherm