Kastanjecrêpes
In het originele recept in het boek worden de crêpes geserveerd met een combi van bleekselderijpuree en paksoi, maar ik vind deze crêpes ook heel erg geschikt als bijgerecht. Simpelweg in vieren gevouwen met wat beurre noisette of gevuld met een paddenstoelenragout als lunch of voorgerecht. Overigens zijn ze ook lekker met roergebakken groente.
Ingredienten (voor 4 personen) :
Kastanjecrêpes
- 200 g kastanjemeel, bij de betere Marokkaanse, Turkse, Mediterrane winkel
- 2 grote eieren
- 2,5 dl volle melk
- als u het toevallig hebt: 1 extra eiwit
Bereidingswijze
- Doe de meel in een kom, klop de eieren erdoor, en vervolgens, in gedeeltes, de melk. Zorg ervoor dat de bloem steeds goed opgenomen is voordat u meer melk toevoegt.
- Roer tot een glad, lopend beslag.
- Schep een soeplepel beslag in het midden van een goed hete koekenpan met een dun laagje zonnebloemolie. Houd de pan schuin en draai hem snel rond zodat het beslag zo dun mogelijk uitvloeit in de pan.
- Bak de crêpe tot er gaatjes in het deeg komen, draai om en bak de andere kant ook goudbruin. Pannenkoeken bakt u op dezelfde manier, maar met iets meer (en eventueel dikker) beslag.
- Warm houden is niet nodig. Leg een velletje aluminiumfolie op het aanrecht en daar een crêpe op, maak zo uw stapeltje en dek de bovenste crêpe steeds af met een aluminiumfolie. Ook als ze afkoelen, blijven ze zo smeuïg en soepel.
De crêpes zijn, hoe verrassend, heel notig van smaak en heel geschikt voor hartige vullingen. Bijvoorbeeld met gebakken bloemkool, knolselderij(puree)en pompoen.
Eet smakelijk!
Dit recept komt van het boek Mari plukt de dag van Mari Maris
Klik hier voor meer recepten van Janny’s favorieten
Zin gekregen in Franse crêpes? Hier zie je hoe je die maakt:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMGeld & Geluk
‘Vroeger kochten we eens in de drie jaar nieuwe auto’s, nu hebben we ze al vijf jaar’
In deze Mezza-rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. Inge en Eric houden van golf, autoracen en vakanties. ‘Dubai is wel heel duur dit jaar. Dus gaan we twee emiraatjes verder.’ -
iemand moet het doen
Patholoog Emma (36) bekijkt heel de dag stukjes mens: ‘Ik kom ook alle lichaamssappen tegen’
Werk kan niet altijd leuk zijn, maar waarom kiezen mensen voor het vak van ‘putjesschepper’, deurwaarder of overledenenverzorger? In deze reeks vertellen Nederlanders met zo’n baan over hun werk, waarom ze ervoor kozen en wat het zo interessant maakt. Vandaag: klinisch patholoog Emma Witteveen (36) onderzoekt stukken weefsel van mensen, zoals stukjes darm. -
Dit is de duurste camper van Nederland
De duurste camper van Nederland staat te koop in Oss. Het gaat om de Morelo Grand Empire 110GSO+. Aan boord zijn een wasmachine, een vaatwasser een fietsenlift en een garage waar bijvoorbeeld een Mini Cooper in past. -
We drinken méér bier dan voor corona
Het gaat na twee jaar van coronalockdowns weer goed met de bierverkoop. Nederlandse brouwers verkochten in de eerste helft van het jaar bijna 13 procent meer van de drank dan in dezelfde periode van 2021. Toen moesten onder andere cafés en restaurants lange tijd dicht en gingen veel festivals niet door. Nu die beperkingen zijn opgeheven drinken we zelfs iets meer bier dan in 2019, het laatste jaar voor de pandemie. -
Koken & Eten
Waarom je nooit een koud ei in kokend water gooit en andere tips voor een perfect eitje
In de keuken kunnen kleine details vaak een groot verschil maken, weet Ramon Beuk. In de serie Da’s Handig! geeft de kok tips die koken makkelijker maken én je het vertrouwen geven dat het nooit meer kan mislukken. Vandaag: ook een lekker eitje koken vraagt aandacht.
-
Miljoenenroof uit wijnkelder van sterrentent Spanje: Nederlands-Roemeense verdachte sloeg al vaker toe
Kroatië heeft de twee verdachten van een spectaculaire wijnroof ter waarde van ruim 1,6 miljoen euro in Spanje overgeleverd aan de Spaanse autoriteiten. De man en vrouw verschenen vandaag voor de onderzoeksrechter in Cáceres. -
PREMIUMKoken & Eten
Dit terras in Lissabon heeft fantastisch uitzicht, maar op je drankje moet je even wachten
Een lange rij mensen staat er hartje Lissabon voor de iconische Santa Justa-lift. Bovenin vergapen toeristen zich aan het uitzicht over de stad, met de Taag in de verte. Om de hoek bij de historische Carmoklooster luistert een groep Spanjaarden naar de verhalen van hun reisleider. -
Koken & Eten
Bbq: dit zijn lekkere bijgerechten als je eens iets anders wilt dan stokbrood en tomatensla
De zon laat zich weer vaak zien en de temperaturen lopen op, dat betekent dat veel mensen de barbecue weer uit de schuur tevoorschijn halen. Menig mens houdt wel van een lekker stukje vlees of vis van de barbecue. Maar wat eet je er eigenlijk bij, behalve de standaard stokbrood met kruidenboter? Twee barbecue-routiniers aan het woord voor wat inspiratie.