Volledig scherm
© Thinkstock

Ken je avocado: de zes populairste soorten

De hype rond de avocado is al weer een beetje gaan liggen, maar  de groene vrucht blijft enorm populair en lijkt een blijvertje te zijn! Maar wist jij dat er honderden avocado-variëteiten bestaan? We zetten de zes populairste soorten even op een rijtje.

Hass

De soort die je het vaakst tegenkomt in de supermarkt is ongetwijfeld de Hass avocado. Je kan deze vrucht herkennen aan zijn kleine vorm en harde, geribbelde schil die donkerpaars of bruin wordt als ie rijp is.

Lamb Hass

De Lamb Hass avocado is een tikkeltje groter dan zijn naamgenoot. Deze soort is vooral gekend om zijn zachte textuur en romige notensmaak.

Bacon

Deze avocado smaakt niet naar spek, maar de twee lekkernijen passen ongetwijfeld wel goed samen. De Bacon soort is minder vettig dan de Hass avocado en heeft een gladde schil met kleine, gele spikkeltjes op.

Fuerte

Na de Hass zie je vooral de Fuerte avocado liggen in de winkelrekken. Deze zijn iets groter, zijn peervormig en hebben een diepgroene, gladde schil. Omdat het vruchtvlees een zachte textuur heeft, is de Fuerte de meest geschikte soort om guacamole mee te bereiden.

Reed

Eentje die je gemakkelijk herkent: Reed. Deze avocado is rond, en heeft dus wat weg van een ronde courgette.

Slimcado

De Slimcado komt uit Florida, en wordt dus ook wel eens de Florida Avocado genoemd. Deze soort heeft een gladde, groene schil en kan zes keer zo groot worden als een normale Hass avocado. Maar deze variant is een stuk harder, minder vettig en bevat dus ook maar een derde van de calorieën van een Hass exemplaar. Niet zo geschikt voor guacamole, maar des te beter voor een salade.

Zo houd je schone handen als je een avocado snijdt

Klik hier voor video’s met handige keukentips, snelle trucs en makkelijke recepten.

Poll

Wat voor type tompouce-eter ben jij?

  • De happer (8%)
  • De likker (2%)
  • De daklichter (63%)
  • De ontleder (24%)
  • De draaier (3%)
17328 stemmen