Ken je avocado: de zes populairste soorten
De hype rond de avocado is al weer een beetje gaan liggen, maar de groene vrucht blijft enorm populair en lijkt een blijvertje te zijn! Maar wist jij dat er honderden avocado-variëteiten bestaan? We zetten de zes populairste soorten even op een rijtje.
Delen per e-mail
Hass
De soort die je het vaakst tegenkomt in de supermarkt is ongetwijfeld de Hass avocado. Je kan deze vrucht herkennen aan zijn kleine vorm en harde, geribbelde schil die donkerpaars of bruin wordt als ie rijp is.
Lamb Hass
De Lamb Hass avocado is een tikkeltje groter dan zijn naamgenoot. Deze soort is vooral gekend om zijn zachte textuur en romige notensmaak.
Bacon
Deze avocado smaakt niet naar spek, maar de twee lekkernijen passen ongetwijfeld wel goed samen. De Bacon soort is minder vettig dan de Hass avocado en heeft een gladde schil met kleine, gele spikkeltjes op.
Fuerte
Na de Hass zie je vooral de Fuerte avocado liggen in de winkelrekken. Deze zijn iets groter, zijn peervormig en hebben een diepgroene, gladde schil. Omdat het vruchtvlees een zachte textuur heeft, is de Fuerte de meest geschikte soort om guacamole mee te bereiden.
Reed
Eentje die je gemakkelijk herkent: Reed. Deze avocado is rond, en heeft dus wat weg van een ronde courgette.
Slimcado
De Slimcado komt uit Florida, en wordt dus ook wel eens de Florida Avocado genoemd. Deze soort heeft een gladde, groene schil en kan zes keer zo groot worden als een normale Hass avocado. Maar deze variant is een stuk harder, minder vettig en bevat dus ook maar een derde van de calorieën van een Hass exemplaar. Niet zo geschikt voor guacamole, maar des te beter voor een salade.
Zo houd je schone handen als je een avocado snijdt
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Nooit meer last van bruine avocado's dankzij deze tips
In veel gerechten komt een avocado goed van pas, maar vaak blijft er nog een halfje over. Hoewel we deze graag op een later moment opeten, is hij binnen no-time veranderd in bruine smurrie. Deze tips verhelpen dit probleem voor eens en voor altijd. -
Koken & eten
Eva Jinek verklapt aan Miljuschka wat zij het liefst eet: ‘Na de uitzending wil ik een halve kilo kaas’
Miljuschka weet wat lekker eten is en ze deelt haar tips en trucs graag met haar fans. Dit weekend vertelt ze over haar favoriete adresjes in Amsterdam en bespreekt ze met Eva Jinek haar culinaire voorkeuren in haar eigen podcast. -
Babygeur; waarom is die zo verslavend lekker?
Niets ter wereld ruikt lekkerder dan ‘baby’. En jouw eigen baby ruikt natuurlijk het allerlekkerste. Geen duur parfum kan daar tegenop. En dat brengt ons bij de vraag: waarom vinden moeders hun eigen kind het lekkerst ruiken van de hele wereld? -
Waarom ananas zorgt voor een tintelende tong (en hoe je dit kunt voorkomen)
Een tintelende tong, prikkende wangen of een ruw gehemelte. Veel mensen herkennen dit vervelende gevoel bij het eten van een verse ananas. Maar hoe komt dat eigenlijk? En kun je het voorkomen? Keuringsdienst van Waarde zocht het uit. -
PREMIUM
Waarom vriendschappen verwateren na één jaar corona: ‘Wat te veel inspanning kost, overleeft niet’
Een jaar corona drukt op onze sociale relaties. Contact houden met vrienden voelt lastiger dan ooit, want na een jaar teren op videocalls, appjes en wandelafspraken, slaat de vermoeidheid en verslagenheid toe. Twee psychologen lichten toe waar die sociale vermoeidheid vandaan komt en of we daar na corona nog vanaf komen. ,,We concentreren onze energie nu op de vriendschappen die ons het meeste opleveren.”
-
PREMIUMDE STARTER
‘Gezonde voeding is een heel goed wapen tegen corona, maar je kunt écht wel een keer een frietje eten’
Vanessa Prinz (53) uit Gorinchem richt zich als orthomoleculair voedingsadviseur op de vraag welke voeding beter bij je lijf past, zodat je beter gaat functioneren. -
Zo krijg je groente binnen bij het ontbijt
Ontbijt betekent voor velen een boterham met chocopasta of pindakaas. Lekker, maar niet zo gezond. Probeer de volgende keer eens om wat groenten aan je ontbijt toe te voegen. Lekker, een stuk gezonder en je start je dag vol energie. -
Koken & eten
Op zoek naar jouw favoriete paaseitje? Met dit overzicht grijp je meteen de lekkerste
Pasen is in de supermarkt allang begonnen. Dat betekent: veel chocoladepaaseitjes eten. Ze zitten allemaal verpakt in vrolijke, kleurrijke papiertjes, maar achter welke kleur zit jouw lievelingssmaak verborgen?