Volledig scherm
PREMIUM
Kok Miranda Diesch-Minderhoud. © Lex De Meester

‘Keukenpersoneel gedroeg zich als roedel oversekste bavianen’

Bij het ene restaurant was de sfeer in de keuken om  te snijden, bij het volgende gedroeg het jonge keukenpersoneel zich ‘als een roedel oversekste bavianen’. Miranda Diesch-Minderhoud uit Middelburg werkte afgelopen seizoen in verschillende Zeeuwse restaurants. Haar conclusie: ,,Het werkklimaat is vaak vrouwonvriendelijk.”

De Zeeuwse horeca kan steeds moeilijker personeel vinden. Afwashulpen, koks en medewerkers in de bediening zijn amper te vinden. Ook het verloop is groot. Dat heeft de horeca voor een belangrijk deel aan zichzelf te danken, spreekt de 47-jarige Diesch uit eigen ervaring. ,,Het is geen wonder. De omgangsvormen op de werkvloer zijn dikwijls een ramp. Bij het laatste bedrijf heb ik na zes dagen ontslag genomen. Een leuk team, volgens de eigenaar. En ja, stuk voor stuk waren de jongens in de keuken best aardig, maar samen was het een roedel oversekste bavianen. Werkelijk elk gespreksonderwerp werd weer teruggebracht tot ‘neukuh’ en ‘zuipuh!’. Op de meest gore en respectloze manier werd er gesproken over - soms piepjonge - vrouwelijke collega’s en gasten. Ik heb het aangekaart bij mijn werkgever. Ja, die snapte het, maar deed er verder niks aan. Na mijn vertrek stond de vacature meteen online.”

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.