Volledig scherm
Beeld uit de video van KFC. © KFC

KFC komt met geurkaars die naar jus ruikt

Het is geen grap, bezweert fastfoodketen KFC. Het is uiterst serieus: het Amerikaanse bedrijf komt met een geurkaars die naar jus ruikt. 

Waarom? Omdat... jus. Dat is het enigszins absurde antwoord dat KFC op Twitter geeft aan mensen die in verwarring zijn over een product dat de kippenkluifjesgigant op de markt gaat brengen: een kaars die de geur van jus verspreidt. 

Het is een kaars en nee, je kunt hem niet eten. Dus je kunt je patatjes er ook beter niet in dopen, meldt KFC naar aanleiding van een vraag van een twitteraar. Het ding is bedoeld voor de Britse en Ierse markt, maar op de site is de kaars nog niet verkrijgbaar. In december 2016 bracht KFC al eens een geurkaars op de markt. Dat exemplaar had de geur van gefrituurde kip. 

Overigens is gravy bij je friet en kip echt iets voor Britten, Ieren en Amerikanen. De jus, naar verluidt het meest bestelde bijgerecht van KFC, is in Nederland niet verkrijgbaar. 

Het enthousiasme voor de kaars bij fans van de keten is wisselend. Sommige mensen vinden het bij voorbaat al een smerig idee, een juskaars. Anderen willen meteen bestellen. Ik wil er een, is dat erg, vraagt iemand op Twitter. ,,Ik wil er meer dan één’’, meldt prompt een ander. ,,En ik heb er echt echt een nódig’’, klinkt het bij een andere twitteraar. Een grappenmaker meldt al dat hij een hele partij bestelt zodat ze die bij zijn begrafenis kunnen branden. 

Misschien ruikt de kaars ook lekker bij je eigen kip uit de oven: