Klanten reageren teleurgesteld op nieuwe Allerhande
Half Nederland kookt met kerst uit het jaarlijkse feestnummer van Allerhande. Maar de nieuwe editie valt niet bij alle klanten van Albert Heijn in goede aarde.
Delen per e-mail
Het is een pretje waarop sommige klanten van de grootgrutter zich echt kunnen verheugen: het kerstnummer van Allerhande. Alvast dromen over het heerlijke eten met de feestdagen, bladeren, zoeken naar lekkere recepten. Ester Houtema is zo iemand. 'Je kent het wel, dat gevoel je als een klein kind ergens op verheugen’, schrijft ze op de Facebookpagina van Allerhande. ‘Ik heb dat met bepaalde tijdschriften over koken. De kersteditie van de Allerhande is eindelijk uit.’
Houtema kwam van een koude kermis thuis toen ze met het magazine thuiskwam deze week. Met iedere pagina dacht ze nog ‘geen paniek, dadelijk komen de echte recepten.’ Dat moment kwam niet. ‘Nou de teleurstelling was dan ook groot, niks, nada, geen lekkere braadstukken, geen wild, niet echt speciale visgerechten. Wel quinoa ( pitjes) veel groen en vegetarisch. En daar wacht je dan met spanning een heel jaar op.’
Ze is niet de enige die het blad met een zucht dichtsloeg. 'Met de feestdagen zet ik geen rode kool, pasta (salades), bietjes, aardappel-tuinerwtenpuree op tafel, dat is gewoon eten', vindt Em van Bale. ‘Gelukkig heb ik die van vorige jaren allemaal bewaard.’
Smaken verschillen
Er zijn verheugde reacties op Facebook, maar ook veel klachten: niet feestelijk, waar zijn de kerstrecepten, waarom zoveel vegetarische recepten? Bij Allerhande zijn ze druk bezig alle vragen over het feestnummer te beantwoorden. Over de mix van vlees- en vegetarische recepten reageert AH: ‘We vinden het geweldig dat het kerstmenu nu al zo wordt besproken in Nederland en hoe er dus wordt uitgekeken naar de Allerhande. Dit jaar lag-ie extra vroeg in de winkel, om inspiratie op te doen voor Sinterklaas, kerst en oud en nieuw. Goed nieuws: er mag nog steeds gegourmet worden en côte de boeuf en kalkoen staan er ook in. Ook de vegetariër en de veganist komen aan hun trekken. Omdat het bijna december is!’
Over belangstelling heeft Albert Heijn inderdaad niet te klagen: veel mensen bespotten de klanten die zich druk maakten over kerstrecepten. Veel mensen gaven aan de Allerhande ook graag te willen zien. Omdat ze mee wilden bijvoorbeeld of omdat ze vegetariër zijn.
Zin in iets feestelijks? Zo maak je soesjes:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Nu we ze volop eten: alles wat je moet weten over paaseitjes
De winkels puilen nu uit van de paaseitjes. Hoe gezond zijn die chocoladesnoepjes en welke smaken zijn het populairst? -
PREMIUMVerkiezingen
Is nieuw asfalt nog nodig nu thuiswerken de norm is? Partijen zijn verdeeld
In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen geven politieke partijen in acht afleveringen hun standpunten op het gebied van onder meer wonen, werken, vergroening, asfalt en de nexit. Vandaag aflevering 6: Hebben we al dat asfalt nog wel nodig nu miljoenen mensen thuiswerken? Aan het woord Gijs van Dijk (PvdA) en Joost Eerdmans (JA21). -
PREMIUM
Door webshops ligt een koopverslaving op de loer, dit doe je eraan
Winkelen en uitgaan kan al een tijd niet, maar gelukkig hebben we webshops. Nou ja, gelukkig... Voor sommige mensen is een druk op de koopknop zó verleidelijk, dat een koopverslaving op de loer ligt. -
Koken & Eten
Bodempje melk over? Dit kun je ermee doen
Volgens het Voedingcentrum verdwijnt er per persoon gemiddeld 14 liter aan vloeibare zuivelproducten per jaar in de gootsteen. Dat is ongeveer 238 miljoen liter. Onnodig vinden deze koks, want met een klein beetje melk kun je ontzettend veel dingen doen. -
De verborgen calorieën die je beter kunt mijden als je wilt afvallen
Veel mensen vragen zich af waarom ze niet afvallen, ondanks hun strikte eetregime. Dat kan te maken hebben met bepaalde producten die op het eerste gezicht ‘gezond’ lijken, maar caloriebommetjes zijn.
-
PREMIUMKoken & eten
In deze chocoladefabriek in Brabant kun je je eigen pak hagelslag maken
Het heeft de sfeer van Sjakie in de Chocoladefabriek, maar het is levensecht. In een nieuwe chocoladefabriek in het Brabantse Veghel die nu in de maak is, maak je je eigen chocoladereep, in je eigen favoriete smaak, met je zelf ontworpen wikkel erom. In de fabriek werken alleen maar jonge mensen. -
Gelijmd vlees maakt consumenten misselijk
Een video die de Keuringsdienst van Waarde vandaag publiceerde heeft veel kijkers kwaad gemaakt. In het korte filmpje laten de makers zien hoe vlees- en visresten in de fabriek aan elkaar worden geplakt. -
PREMIUMvideo1
Nog één klacht en take-away van Café Tante Knier moet dicht: ‘Het is een klap in mijn gezicht’
Te veel mensen stonden onlangs in de Keizerstraat aan statafels te genieten van de take-away. Café Tante Knier kreeg een waarschuwing van de burgemeester: nog één keer een klacht en de zaak moet twee weken dicht. Eigenaar René Vink baalt enorm. ,,Het is een klap in mijn gezicht.”