Volledig scherm
© 24Kitchen

Klassieke appeltaart

Het recept voor een klassieke appeltaart is altijd handig om te hebben. Voor iedere gelegenheid kun je de ingrediënten uit de kast trekken. Één ding is zeker: het zal altijd lekker smaken!

Ingrediënten voor 8 stukken: 
Deeg:
- 300 g bloem
- 100 g suiker
- 0.5 tl zout
- 200 g koude boter
- 1 ei
- 2 el ijskoud water
60 g paneermeel

Vulling:
- 8 appels
- 100 g suiker
- 60 g rozijnen
- 4 tl kaneelpoeder
2 el custardpoeder

Benodigdheden:
-
Plasticfolie
- Boter om in te vetten
- Springvorm van 22 cm doorsnede
- Bloem om te bestuiven
1 eidooier met een scheutje room

Bereiding:
Deeg:
- Meng de bloem met de suiker en het zout. Snijd de boter in blokjes en kneed samen met het ei, het water en de bloem tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten.
Rol twee derde van het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een ronde lap van 30 centimeter doorsnede. Hou de rest van het deeg apart. Vet een springvorm in met boter en bekleed met het deeg. Bestrooi de bodem met paneermeel.

Vulling:
- Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de appels, snijd in partjes en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in dunne plakjes en meng samen met de suiker, rozijnen, kaneelpoeder en custardpoeder. Leg de appel in laagjes over de bodem en druk stevig aan.
Rol de rest van het deeg uit tot een dikte van circa 2 millimeter. Snijd lange repen van circa 1,5 centimeter breed, leg ze kruislings over de taart in een rastervorm. Druk de randen goed aan en bestrijk de bovenkant met het ei-roommengsel. Bak de taart in de oven in circa 1 uur goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen.

Dat gaat zeker smaken!

Powered by 24Kitchen.

Voor meer recepten: www.24kitchen.nl

poll

Wat heeft jouw voorkeur?

  • Italiaans diner in restaurantje (67%)
  • All-inclusive buffet met ruime keuze (22%)
  • Om het even (10%)
15309 stemmen