Klassieke kerstgerechten bij AH: terug naar de tuttige jaren 80
Koken & etenNa de kritiek van vorig jaar kiest AH dit jaar voor een klassieke kerst. Het kerstmagazine staat in het teken van allemansvrienden als kalkoen, gerookte zalm en ossenstaartsoep.
Delen per e-mail
Varkenshaas met champignonroomsaus, rollade en gebakken aardappeltjes. ’s Lands grootste supermarktketen komt volgende week met de nieuwe Allerhande met de favoriete kerstgerechten van Nederland gepresenteerd. Het feestelijke magazine ligt pas 6 december in de winkel, maar de pers kreeg het al opgestuurd.
Het is traditie wat de klokt slaat: een (overwegend blanke) doorsneefamilie rond de kersttafel. Oma en opa zijn terug van weggeweest: zij bereidt de carpaccio, hij steekt met zijn kleindochter de kaarsjes aan. Vorig jaar sloeg AH de plank volgens veel klanten mis, met een Allerhande vol hipsters met tatoeages, vega-gerechten als gevulde bloemkool.
Verder in het nieuws
-
PREMIUM
Koken & eten Restaurants zijn klaar met no-shows en vragen vaker om betaling vooraf
Met de opmars van no-shows zien restaurateurs hun omzet kelderen. Vooral met kerst, de hoogtijdagen in de horeca, zijn niet-nagekomen reserveringen funest. ‘Het kan toch niet zo zijn dat ik failliet ga doordat een ander geen fatsoen heeft.’ -
Wat Eten We Vandaag: Klassieke chocolademousse
Met een extra intense chocoladesmaak door de pure chocolade (70%). De slagroom klop je zonder suiker lobbig en die gaat erbovenop. Tip: je kunt dit gerecht 1 dag van te voren maken. Voeg de slagroom en de frambozen dan pas op het laatst toe. -
Dit is waarom je beter een hamburger kunt eten dan een salade als je ziek bent
Als we professor Elisabeth De Waele, van de Vrije Universeit Brussel, mogen geloven, is ‘fastfood als je ziek bent soms beter dan een salade met tomaat’. Dat klinkt wellicht gek, maar de hoogleraar legt het allemaal uit in een aflevering van de ‘Universiteit van Vlaanderen’. Het toverwoord in De Waeles uitleg is ‘ondervoeding’. -
Duur ongelukje: fles wijn van 2.500 euro aan diggelen
Een wijnhandelaar die in het Vlaamse dorp Maarkedal een lading peperdure wijnen kwam leveren, zal die levering niet snel vergeten. Toen de handelaar de koffer van zijn auto opendeed bij restaurant Paul De Pierre, viel daar uitgerekend de allerduurste fles uit die hij bij zich had. -
Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox
Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.
-
PREMIUM
En is het wat? Deze vegan burger is een voedzame keuze (en neem er vooral mayo bij)
Nooit eerder was het aanbod van voedingsmiddelen zo groot. In deze serie beoordeelt een professioneel diëtiste nieuwe producten en geeft antwoord op de vraag: en is het wat? Ditmaal test ze de ‘Supreme Vegan Burger’. -
Koken & eten Broccolistam weggooien is zonde: zes manieren om deze wél te gebruiken
Volgens laatste cijfers uit 2018 verspillen we per persoon zo’n 40 kilo aan voedsel per jaar. Nergens voor nodig, als je weet hoe je het moet voorkomen. -
PREMIUM
In de overgang? Dit eet je beter wel en niet
Eet eens een banaan, als je klachten hebt tijdens de overgang. Of dadels. Desirée Marsman weet alles van voeding tijdens de menopauze en geeft negen tips.