Hamburgers op een barbecue, foto ter illustratie.
Volledig scherm
Hamburgers op een barbecue, foto ter illustratie. © ANP / AFP

Klimaatrapport: Maximaal twee keer per week vlees eten om het klimaat te redden

In de ontwikkelde wereld zou iedereen maximaal twee keer per week vlees mogen eten om de ergste gevolgen van de klimaatcrisis te voorkomen. Dat is een van de conclusies uit het klimaatrapport dat vandaag is gepubliceerd.

245 reacties

 • C. van Lier

  3 maanden geleden
  Hr. Diekmann. Mensen zijn geen carnivoren. Alle carnivoren, katten, leeuwen etc hebben zeer korte darmen zodat vlees snel verteert. Wij hebben 5m darm. Dat wij carnivoren zijn is ooit verzonnen&bedacht. Wij zijn van huis uit planten en graneneters. Mede door het eten van vlees komt darmkanker zo vaak voor. Maar ja, ga lekker zo door...
 • Jan Willem Roos

  3 maanden geleden
  Met maar 2x per week vlees eten, red je het klimaat niet mee. Sterker nog, wat je daarmee wind, is niet eens in promille uit te drukken, dus volkomen zinloos. Pak liever de echter vervuilers aan zoals de mens, biogascentrales, brandstof producerende fabrieken, genX en PFAS lozers en ook de auto industrie, wand ook zij zijn gigantische milieuvervuilers. Als dat niet wereldwijd gebeurt, is het klimaat op de voorhand al verloren.
 • Nico Huizinga

  3 maanden geleden
  De eerste oplossing voor de zgn klimaatcrisis is veel minder mensen op aarde door minder geboorte en tijdige sterfte. Elk paar extra voeten dat op aarde rondloopt draagt niet bij aan het verminderen van onze footprint. Los van de discussie of klimaatverandering sowieso door menselijk handelen en nalatigheid wordt veroorzaakt, doen we er iig niet veel aan om het tegen te gaan. We geven weinig om de aarde, maar ja, de aarde geeft ook weinig om ons. Wie gaat er aan het kortste eind trekken denk je?
 • Karel Tichmann

  3 maanden geleden
  Iedereen dagelijks aangeraden, om alleen maar per bus en/of trein te reizen. Natuurlijk was dit om de "ergste gevolgen van de klimaatcrisis te voorkomen". Maar dat de overheid de eigenaars zijn van het openbaar vervoer, dat heeft er natuurlijk niets mee te maken. Door het flink teruggelopen aantal reizigers, liep de overheid afgelopen half jaar miljoenenverliezen. Alleen al bij de NS was het verlies bijna 200+ miljoen euro. De KLM maakte afgelopen jaar 3,3+ miljard euro verlies. (Bron AD) ...
 • Karel Tichmann

  3 maanden geleden
  Ook aan Mark Rutte werd gevraagd, hoe hij het NL volk zover kreeg deze klimaatcrisis te accepteren. “Dit was heel gemakkelijk, het heeft niets te maken met het klimaatcrisis, het heeft te maken met de menselijke natuur. Je kunt het doen in een socialistisch, communistisch, in een monarchie en zelfs in een democratie. Het enige dat moet worden gedaan om mensen tot slaaf te maken, is ze bang te maken. Als je een manier weet te vinden om mensen bang te maken, kun je ze laten doen wat je wilt.”