Volledig scherm
© California Limited

Knoflookijs? En waarom niet?

koken & etenKnoflook, er zijn mensen die vinden dat het bij elk gerecht past. Zo wordt het knolgewas nu ook steeds vaker gecombineerd met ijs, blijkt uit een kleine rondgang op internet.

Knoflook is gezond. Zo bevat het vitamine C, vitamine B6 en magnesium. Het is verder een echte smaakmaker en nog een voordeel: er zitten maar weinig calorieën in.

De grote populariteit van knoflook is ook af te lezen aan de festivals, die overal op de wereld worden gehouden. Niet alleen in erkende knoflooklanden als Italië en Frankrijk, maar ook in Engeland en Gilroy, een plaats in Californië. De grote hit daar is dit jaar knoflookijs. Het Californische knoflookijs komt in combinatie met de smaken vanille en chocolade, waardoor de knoflooksmaak minder intens is. 

Gilroy is zo in de ban van de knoflook dat er ook een speciale winkel is, 'Garlic World'.

Klik hier voor video’s met handige keukentips, snelle hacks en makkelijke recepten.