Knolselderij-venkel soep met spekjes
We starten de week met een lekkere warme soep. Een lekker en snel gerecht dat binnen een half uur op tafel staat.
Ingrediënten (4 personen):
- 1 knolselderij
- 2 venkel of 1 grote
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 el mosterdzaad
- 1 el venkelpoeder
- 6 takjes tijm
- 1 tl nootmuskaat
- 1 l kruidenbouillon of kippenbouillon
- 200 ml room
- 30 ml witte wijnazijn of 1 citroen
- 150 g spekjes
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de knolselderij met een mes zodat je makkelijk de dikke schil er vanaf kunt snijden. Snijd de knolselderij in grove blokken van ongeveer dezelfde grootte. Snijd ook de venkel in deze grootte.
- Pel de ui en knoflook. Leg alle groente op een met bakpapier bekleedde ovenplaat.
- Besprenkel de groente met een flinke scheut olijfolie en peper en zout.
- Bestrooi ook met wat mosterdzaad, snufje venkelpoeder, nootmuskaat en (verse) tijm. Meng alles goed door elkaar en zet het daarna in de oven voor circa 30 minuten. Tot alle groente gaar is en lekker gebakken.
- Warm ondertussen de kruidenbouillon op samen met een flinke scheut rook.
- Bak de spekjes uit in een droge koekenpan voor circa vijf minuten tot ze knapperig zijn. Mix het spekvet later door de soep.
- Mix alles in een blender met de bouillon erbij en breng de soep op smaak met een scheutje azijn of sap van een citroen, peper en zout.
Serveren:
- Serveer de soep warm met de uitgebakken spekjes en een stukje brood.
Eet smakelijk!
In samenwerking met 24Kitchen en Estée Strooker.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Interieurinfluencers laten tienduizenden mensen in hun huis kijken: 'Het is een beetje uit de hand gelopen’
Voor sommige interieurstylisten is hun eigen huis hun etalage. Ze delen foto’s en video’s van hun aangeklede woon- en slaapkamers op social media. Hoe is het om zoiets persoonlijks als je huis op het wereldwijde web te zetten? Drie stylisten slash interieurinfluencers vertellen. -
PREMIUMKoken & Eten
Ook zo gek op drop? In deze fabriek worden er elke dag 2,5 miljoen gemaakt
Nergens in de wereld worden zoveel dropjes gegeten als in Nederland. En in hartje Nijkerk, aan de Westkadijk, worden al bijna zeventig jaar de Harlekijntjes gemaakt. Dag in dag uit vliegen er 2,5 miljoen van de lopende band. -
Zo ontmoedigt je smarthome inbrekers tijdens je vakantie
Vakantie is fijn, maar voor veel mensen kan het achterlaten van hun huis ook veel stress opleveren. Ben jij bang voor inbrekers, heb je huisdieren die niet mee mogen of verwacht je post terwijl jij in een tropisch oord zit? Dan bieden deze smarthometoepassingen soelaas. -
Kan 't goedkoper?
Kipfilet steeg afgelopen jaar flink in prijs: dit kun je doen om je maaltijdkosten te drukken
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: kipfilet. -
Waarom we steeds vaker een lekke band hebben op vakantie
Auto's hebben steeds vaker een lekke band in het buitenland. Tien jaar geleden ging het in 20 procent van de pechgevallen in het buitenland om een lekke band, nu is dat 29 procent. Dat meldt de Belgische mobiliteitsorganisatie VAB.
-
Koken & Eten
Waarom je aardbeien beter niet in de koelkast kunt bewaren
Julius Jaspers, bekend als kok, jurylid en kookboekenauteur, staat erom bekend dol te zijn op eten. En hij vertelt er graag over. Aardbeien brengen hem terug naar zijn jeugd, vertelt hij in zijn nieuwste podcast. -
Koken & Weten
Supermarkten bieden steeds meer gezondere alternatieven voor diepvriespizza
In de rubriek Koken & Weten duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een voedingsonderwerp waar verwarring over bestaat. Dit keer: kant-en-klaarmaaltijden zijn vaak niet zo gezond als fabrikanten beweren. Hoe vijf pioniers jou helpen te kiezen voor een gezondere snelle hap. -
Video
Oesters, asperges, chocolade: kun je zin krijgen in seks van eten?
We kunnen nog een paar weken genieten van asperges. Een lustopwekkende groente, als je verhalen daarover mag geloven. Maar bestaat er wel zoiets als eten waar je opgewonden van wordt? En hoe werkt dat dan?