Volledig scherm

Knolselderij-venkel soep met spekjes

We starten de week met een lekkere warme soep. Een lekker en snel gerecht dat binnen een half uur op tafel staat. 

Ingrediënten (4 personen):
- 1 knolselderij
- 2 venkel of 1 grote
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 el mosterdzaad
- 1 el venkelpoeder
- 6 takjes tijm
- 1 tl nootmuskaat
- 1 l kruidenbouillon of kippenbouillon
- 200 ml room
- 30 ml witte wijnazijn of 1 citroen
150 g spekjes

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de knolselderij met een mes zodat je makkelijk de dikke schil er vanaf kunt snijden. Snijd de knolselderij in grove blokken van ongeveer dezelfde grootte. Snijd ook de venkel in deze grootte.
- Pel de ui en knoflook. Leg alle groente op een met bakpapier bekleedde ovenplaat. 
- Besprenkel de groente met een flinke scheut olijfolie en peper en zout.
- Bestrooi ook met wat mosterdzaad, snufje venkelpoeder, nootmuskaat en (verse) tijm. Meng alles goed door elkaar en zet het daarna in de oven voor circa 30 minuten. Tot alle groente gaar is en lekker gebakken.
- Warm ondertussen de kruidenbouillon op samen met een flinke scheut rook.
- Bak de spekjes uit in een droge koekenpan voor circa vijf minuten tot ze knapperig zijn. Mix het spekvet later door de soep.
Mix alles in een blender met de bouillon erbij en breng de soep op smaak met een scheutje azijn of sap van een citroen, peper en zout.

Serveren:
Serveer de soep warm met de uitgebakken spekjes en een stukje brood. 

Eet smakelijk!

In samenwerking met 24Kitchen en Estée Strooker.

Volledig scherm
© 24Kitchen