In samenwerking met Dierenbescherming, Natuur&Milieu en de Vogelbescherming verkoopt Jumbo vanaf vandaag yoghurt en melk met het Beter Leven keurmerk. Olaf de Boer, commercieel directeur van de supermarktketen, laat de nieuwe producten zien.
Volledig scherm
In samenwerking met Dierenbescherming, Natuur&Milieu en de Vogelbescherming verkoopt Jumbo vanaf vandaag yoghurt en melk met het Beter Leven keurmerk. Olaf de Boer, commercieel directeur van de supermarktketen, laat de nieuwe producten zien. © Koen Verheijden

Koeien krijgen beter leven: nu ook keurmerk voor zuivel

Het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming geldt vanaf vandaag ook voor zuivelproducten. In samenwerking met de Vogelbescherming en Natuur&Milieu heeft de Dierenbescherming criteria opgesteld die niet alleen gunstig zijn voor het dierenwelzijn, maar ook positief uitpakken voor natuur en milieu. Jumbo verkoopt als eerste supermarktketen melk en yoghurt met het Beter Leven keurmerk.  

 1. Taaie bonen, koude aardappels, lauwe stamppot en opgewarmde kliekjes? Elizabeth (81) walgt van vies eten bij Eugeria
  PREMIUM

  Taaie bonen, koude aardappels, lauwe stamppot en opgewarmde kliekjes? Elizabeth (81) walgt van vies eten bij Eugeria

  ALMELO - Koude bloemkool, stijve maizenapap zonder smaak en lauwe andijviestamppot wat eruit ziet als groene pap. Het zijn maaltijden die Elizabeth van Wilgenburg (81) uit Hardenberg zegt te hebben moeten eten tijdens haar revalidatie in verzorgingshuis Eugeria. Meerdere keren gaf ze het aan, maar volgens haar werd haar klacht niet gehoord. Ze benaderde zelfs het ministerie voor Volksgezondheid. Volgens Eugeria zijn alle maaltijden van hoge kwaliteit.
 1. Op bedevaart naar Mekka, maar dan op 1,5 meter afstand
  Play

  Op bedevaart naar Mekka, maar dan op 1,5 meter afstand

 2. Waarom Theo Hiddema ineens uit de politiek stapte
  Play

  Waarom Theo Hiddema ineens uit de politiek stapte