Koken met Blik: deze couscoussalade met zalm maak je met ingrediënten uit je voorraadkast
VideoIn Koken met Blik maakt chef-kok Danny Jansen makkelijke en smakelijke gerechten met in de hoofdrol dingen die houdbaar zijn, zoals eten uit blik, pot of diepvries. In de vierde aflevering maakt hij een heerlijke couscoussalade met zalm, met de couscous die je in je voorraadkast hebt staan.
Delen per e-mail
Je hoeft niet altijd naar de supermarkt om verse producten te kopen, want koken met houdbare producten is volgens de chef-kok net zo lekker. Zeker nu we nog tot het einde van de maand thuis moeten blijven, is dit een goed moment om te kijken wat je nog in de voorraadkast hebt liggen. ,,Ik kook uit de voorraadkast, uit de vriezer en neem pot en blik mee. En ik maak de lekkerste gerechten.’’
In deze aflevering van Koken met Blik maakt Jansen een couscoussalade met zalm. ,,Met couscous kan je van alles maken’’, zegt hij. ,,Tabouleh, feta, komkommer, dille, noem maar op.’’
Voor de smaak voegt Jansen een bouillonblokje toe aan de couscous. Vervolgens begint de kok met het schoonmaken en snijden van de zalm. Terwijl de couscous aan het wellen is, voegt hij er wortelrijst aan toe. ,,Dat is gewoon fijngesneden wortel. Maar dan komt het niet zo aan bij de kinderen, dat het groente is.’’
Jansen vult de couscous met allerlei ingrediënten. ,,De geroosterde paprika’s snijd ik iets grover dan de wortelrijst, de zalm gaat erin.’’ Ook vond hij in zijn voorraadkast zongedroogde tomaten. ,,Die zijn ook lekker.’’ Voor een beetje structuur gaan er ook nog artisjokken in de salade. ,,Als je ervan houdt, hoor.’’ Ook voor de kruiden natuurlijk alleen iets uit de voorraadkast: gedroogde dille.
Om de salade op smaak te brengen voegt Jansen wat olijfolie toe. Dan is het een kwestie van mengen en proeven. ,,Het is in ieder geval wel heel kleurrijk, daar kan je niets van zeggen.’’
Couscoussalade met zalm
INGREDIËNTEN
250 ml kokend water
1 groentebouillonblokje
250 g couscous
200 g wortelrijst uit de vriezer
1 blik zalm
1 pot geroosterde paprika’s
6 gedroogde tomaten
195 g artisjokkenhartjes
2 el groene olijven in ringen
1 el gedroogde dille
Zout, peper
Olijfolie
BEREIDING
1 Meng het kokend water met de bouillon en wel de couscous ca. 15 min. Voeg daarna de wortelrijst toe. Verwijder, indien nodig, de graat uit de zalm en voeg toe aan de gewelde couscous.
2 Snijd de geroosterde paprika en gedroogde tomaten in stukjes.
3 Meng de stukjes paprika en gedroogde tomaten met de couscous en voeg de artisjokken, olijven, gedroogde dille en de zalm toe.
4 Breng daarna op smaak met zout, peper en olijfolie.
Op zoek naar nog meer inspiratie voor lekkere recepten uit de voorraadkast? Bekijk hieronder de vorige afleveringen van Koken met Blik:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken met Blik: alles voor deze Aziatische curry met gamba's vind je in je voorraadkast
In Koken met Blik laat tv-chef Danny Jansen in tien afleveringen zien hoe je lekker kunt koken met dingen die houdbaar zijn, zoals eten uit blik, pot of diepvries. In de tweede aflevering maakt hij een Aziatische curry met gamba’s. -
PREMIUM
De hete sauzen van broers Freek en Stan zijn ‘hot’ in heel Europa: ‘We krijgen zelfs dankbetuigingen’
Een misverstand wil Freek Raijmakers (31) graag uit de wereld helpen. Bij hete saus draait het niét alleen om hitte. ,,Smaak is uiteindelijk belangrijker dan pittigheid.” Raijmakers kan het weten: Samen met broer Stan bedient hij vanuit Asten liefhebbers van hete saus in heel Europa op hun wenken. Webshop Heatsupply begon als een gok van twee broers, maar is serious business. -
Speel de quiz en maak kans op kookboeken van Pascale Naessens
De populaire Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagde lezers van deze site begin dit jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. Duizenden lezers deden mee. Voor de fans doen we nog eenmaal een winactie. -
PREMIUMPomppionier
Tango lanceert tankstation van de toekomst: duurzame brandstof en laadpalen
Ruim twee decennia na de introductie van Nederlands eerste onbemande pomp komt pionier Tango nu met het tankstation van de toekomst, waarin duurzame brandstoffen en elektrisch rijden een prominente rol spelen. -
PREMIUM
Pandemie raakt starters hard: ‘Aan begin van lockdown had ik niet eens een bureau thuis’
Als starter sta je normaal al voor uitdagingen genoeg, maar zeker als je tijdens een pandemie voor het eerst aan de bak moet zien te komen. VCP Young Professionals, de jongerenorganisatie van vakbond VCP, vroeg onlangs aandacht voor deze groep werkenden, die tussen wal en schip dreigt te vallen. Drie starters op de arbeidsmarkt vertellen over hun ervaringen van het afgelopen jaar. ,,Uiteindelijk bracht ik zestien uur per dag in dezelfde ruimte door.’’
-
eigen tuin eerst
‘Waarom staan de stadsparken niet vol met fruitbomen?’
Weg met die truttige sierboompjes in het stadsgroen. Plant appels, peren, druiven en kwetsen, adviseert tuingoeroe Romke van de Kaa. -
Met je eigen auto de kartbaan op om eten af te halen? Hier kan het!
De Kartfabrique in Utrecht is al een tijd dicht vanwege de lockdown, maar maakt nu de weg vrij om op een bijzondere manier een maaltijd af te halen. -
Koken & eten
Koken met Blik: heerlijke soep met gegrilde paprika uit pot
In Koken met Blik maakt chefkok Danny Jansen makkelijke en smakelijke gerechten met in de hoofdrol dingen die houdbaar zijn, zoals eten uit blik, pot of diepvries. In de derde aflevering maakt hij een lekkere gegrilde paprikasoep.