Koken met Blik: heerlijke soep met gegrilde paprika uit pot
Koken & etenIn Koken met Blik maakt chefkok Danny Jansen makkelijke en smakelijke gerechten met in de hoofdrol dingen die houdbaar zijn, zoals eten uit blik, pot of diepvries. In de derde aflevering maakt hij een lekkere gegrilde paprikasoep.
Delen per e-mail
We moeten allemaal thuisblijven. Om ook een bezoek aan de supermarkt te beperken, doe je er volgens de chef-kok goed aan om een blik te werpen in je voorraadkast. ,,Er zijn heel veel potten, blikken, dingetjes die eeuwen in de la blijven liggen.’’ Uit die voorraadkast kun je volgens Jansen heerlijke gerechten koken.
In deze aflevering van Koken met Blik maakt Jansen een soep klaar op basis van potten met kant-en-klaar gegrilde paprika’s. ,,Die hoef ik dus niet meer te grillen en hebben een heerlijke roostersmaak.’’
Terwijl de pan aan het verwarmen is en de olie in de pan wordt gedaan, begint Jansen met het aanbakken van de paprika’s. ,,Dan mag de knoflookpoeder erbij naar eigen smaak.’’ Vervolgens voegt de kok de tomatenblokjes toe. ,,Dan doe je de kruiden erbij.’’ De chef-kok merkt op dat de Italiaanse kruiden meehelpen voor de smaak. ,,Maar voor een boost gebruik je het bouillonblokje.’’
Water in het recept is volgens Jansen niet nodig. ,,Er zit al heel veel vocht in de tomaten.’’ Wat hij wel toevoegt is room, zodat de soep wat dikker wordt. Als alles in de pan zit, moet de mixers erin om de soep af te maken. De chef is zelf erg enthousiast over het resultaat van de soep. ,,Ik krijg dadelijk een ster, denk ik.’’ En dat met alleen ingrediënten uit blik en pot.
Gegrilde paprika soep
INGREDIËNTEN
Olijfolie
1 tl gedroogde knoflookpoeder
2 potten gegrilde paprika’s, zonder vocht, in stukjes (2x185 g)
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 groente bouillonblokje
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
200 ml houdbare room
Scheut balsamicoazijn
Olijfolie
Cashewnoten
KEUKENSPULLEN
Staafmixer
BEREIDING
1 Verhit een scheut olijfolie in de pan en fruit de knoflookpoeder. Voeg hier de gegrilde paprika’s aan toe en roer deze door de olie voor ca. 2 min.
2 Voeg de tomatenblokjes, de gedroogde Italiaanse kruiden en het bouillonblokje toe en kook door. Voeg de room toe en mix tot een gladde soep met de staafmixer.
3 Als de soep te zoet is voeg dan wat balsamicoazijn toe.
4 Serveer met een scheutje olijfolie, wat gedroogde kruiden en garneer met de gehakte cashewnoten.
Nog meer gerechten uit potten of blikken? Probeer deze Aziatische curry met gamba’s:
Ook voor deze nacho-ovenschotel heb je alleen maar houdbare producten nodig:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & eten
Hebben we straks alleen nog keuze uit blauw (AH) of geel (Jumbo)?
Met de verkoop van tachtig Deen-winkels aan AH, Vomar en Dekamarkt verdwijnt er weer een supermarktformule. In 2000 telde ons land nog 46 verschillende formules, twintig jaar later zijn het er nog 26. Is er nog bestaansrecht voor de kleinere supermarktketen of beperkt de keuze zich steeds meer tot blauw (AH) of geel (Jumbo)? -
Video
Hoe koop je veilig bij de supermarkt of een afhaalrestaurant? Een viroloog geeft tips
Hoe doe je veilig boodschappen bij de supermarkt tijdens de coronacrisis? En hoe veilig zijn de alternatieven, zoals afhaalmaaltijden en leveringen aan huis? De Vlaamse viroloog Marc van Ranst ging met VTM Nieuws naar de supermarkt en geeft tips. -
Nooit een Tupperware-party meer in Nederland: ‘Dit is het einde van een tijdperk’
Tupperware trekt vanwege de dalende verkopen de stekker uit Nederland. En daarmee komt ook een einde aan die befaamde Tupperware-party, waarbij consulentes bij een gastvrouw (of -heer) thuis keukengerei en ander spul aan de man brengen. Het vertrek komt niet onverwacht, zegt de één. Voor de ander is dit het einde van een tijdperk. ,,Het draaide vooral om de gezelligheid.” -
Wat Eten We Vandaag: Limoen-kokosrepen
Deze repen zien er heerlijk uit en kun je zelf maken. Je moet wel even geduld hebben, want tussendoor moet de vulling 40 minuten in de vriezer, maar in die tijd kun je genoeg andere dingen doen, zoals de krant lezen. Een mooie bijkomstigheid van deze repen; ze bevatten geen geraffineerde suikers. -
Koken & eten
Verbijstering over dure flesvoeding van A-merken: ‘Moet je nagaan hoe ze ons belazeren’
Een tv-uitzending van de Keuringsdienst van Waarde opende gisteren de ogen van veel kijkers. De makers lieten zien dat grote producenten van flesvoeding meer vragen voor dezelfde babymelk als die van een huismerk.
-
PREMIUMPomppionier
Tango lanceert tankstation van de toekomst: duurzame brandstof en laadpalen
Ruim twee decennia na de introductie van Nederlands eerste onbemande pomp komt pionier Tango nu met het tankstation van de toekomst, waarin duurzame brandstoffen en elektrisch rijden een prominente rol spelen. -
PREMIUMhalen & brengen
Het is dringen voor de deur van le Toko: ‘Vanaf het eerste uur is het hier al een gekkenhuis’
Andrea miste een Indonesisch afhaalrestaurantje in haar dorp. Niet veel later heeft ze zelf een mini-keten met le Toko’s opgezet en opende de eerste franchise in Westland. Ze staan er te dringen voor de deur. -
eigen tuin eerst
‘Waarom staan de stadsparken niet vol met fruitbomen?’
Weg met die truttige sierboompjes in het stadsgroen. Plant appels, peren, druiven en kwetsen, adviseert tuingoeroe Romke van de Kaa.