Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Koken op inductie: vooral een kwestie van wennen

Als we afstappen van aardgas heeft dat behalve voor de verwarming van je huis ook grote gevolgen voor het koken. Inductie lijkt dan de beste optie. Maar hoe werkt dat?

Koken en vuur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De uitvinding van het vuur heeft de mens zelfs gemaakt tot wat hij is, stelt biologisch antropoloog Richard Wrangham in Koken. Over de oorsprong van de mens (2009): gegaard eten geeft een hogere caloriewaarde en zo hielden onze voorouders brandstof over voor de hersengroei.

Natuurlijk gaart ons eten door inductie net zo goed, maar zullen we de beheersing van het vuur niet missen? Wat is een kok zonder vlammen? Foodtrendanalist Marjan Ippel kookt sinds acht maanden op inductie. ,,Ik dacht net als veel andere mensen: vlammen zijn heilig. En ik kende elektrische kookplaatjes van vakantiehuisjes, die werken vreselijk langzaam. Ik wilde dus absoluut niet overstappen.’’

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.