PREMIUM
Kokos, lijnzaad, of ‘gewoon’ olijf: zo kies je de juiste olie voor jouw gerecht
Olie geeft gerechten smaak, een knapperig laagje en bindt dressings. Maar wanneer pak je olijfolie en wanneer zonnebloemolie? Culinair journalist Laura de Grave maakt je wegwijs.
Delen per e-mail
De schappen in de supermarkt staan er vol mee: flessen en blikken olie. Misschien wel de bekendste is olijfolie, maar er zijn er nog veel meer. Zo kunnen ze gemaakt zijn van vruchten, zaden, pitten en noten van over de hele wereld. Bijvoorbeeld van walnoten, pompoenpitten, lijnzaad of koolzaad.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten
TikTokker Jenni deelt simpelste pastagerecht ooit en nu wil iedereen het maken
Op videoplatform TikTok ging een pastarecept met feta viraal en nu lijkt de hele wereld pasta te willen maken. In Finland is de schapenkaas uitverkocht sinds iedereen het ‘Uunifetapasta’-recept wil maken. -
PREMIUMKoken & eten
Zelf brood bakken met de kinderen: met deze tip van topbakker Toon kan het niet mislukken
Je eigen brood bakken is een goede manier om de kinderen bezig te houden als de zon het laat afweten. Wie het écht goed wil aanpakken, laat de dure broodbakmachines voor wat ze zijn, adviseert topbakker Toon De Klerck. Hij deelt zijn trucs en drie heerlijke recepten waarmee je thuis zelf aan de slag kunt. -
PREMIUM
Ach, die heerlijke umamikick
Mevrouw Hamersma runt een kookboekenwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn: een gouden combinatie. Na een vijfgangenmenu met twee sterren vindt mevrouw Hamersma het tijd voor iets eenvoudigers. -
PREMIUM
Scheveningen wordt toeristentrekker met take-away, maar wat kan er verder in de horeca?
Scheveningen wordt een toeristentrekker met take away. Door de lockdown zit er voorlopig niks anders op, dan badgasten in maart op deze manier te bedienen. Die inschatting maakt Maarten Hinloopen, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland - afdeling Den Haag. -
PREMIUMKoken & eten
Hebben we straks alleen nog keuze uit blauw (AH) of geel (Jumbo)?
Met de verkoop van tachtig Deen-winkels aan AH, Vomar en Dekamarkt verdwijnt er weer een supermarktformule. In 2000 telde ons land nog 46 verschillende formules, twintig jaar later zijn het er nog 26. Is er nog bestaansrecht voor de kleinere supermarktketen of beperkt de keuze zich steeds meer tot blauw (AH) of geel (Jumbo)?
-
eigen tuin eerst
‘Waarom staan de stadsparken niet vol met fruitbomen?’
Weg met die truttige sierboompjes in het stadsgroen. Plant appels, peren, druiven en kwetsen, adviseert tuingoeroe Romke van de Kaa. -
PREMIUMPomppionier
Tango lanceert tankstation van de toekomst: duurzame brandstof en laadpalen
Ruim twee decennia na de introductie van Nederlands eerste onbemande pomp komt pionier Tango nu met het tankstation van de toekomst, waarin duurzame brandstoffen en elektrisch rijden een prominente rol spelen. -
PREMIUMKoken & eten
Eten onderweg: ‘Naast me at iemand kippenbouten uit een mandje, dat vond ik zo leuk’
Wat aten Napoleons soldaten? En waar is een picknick meer dan een paar kleffe boterhammen? Culinair historicus Charlotte Kleyn onderzocht voor haar boek het eten van reizigers, toen en nu. Ze gluurde ook in broodtrommels. ,,Wat we eten onderweg, zegt uiteindelijk iets over een eetcultuur.’’