Koning krijgt eigen bitterbal in sterrenrestaurant
Hij moet er een stukje voor rijden, maar vanaf volgende maand heeft koning Willem-Alexander zijn eigen bitterbal. De Koningsbitterbal is oranje, vegetarisch en vanaf 1 maart te krijgen in de brasserie van sterrenrestaurant Valuas in Venlo.
Eigenaar Eric Swaghoven zou de koning graag zien komen. “Ik ben al jaren groot fan van het koningshuis en van een smaakvolle kroket en heb die liefdes samengebracht in deze koninklijke creatie.”
Swaghoven heeft de bal bewust vegetarisch gemaakt. “Er is een steeds groter wordende vraag naar vegetarische snacks. De bitterbal is gemaakt van de Hokkaido-pompoen en verrijkt met oud-Hollandse specerijen als gember, korianderpoeder, cayennepeper, witte peper en een vleugje sinaasappel.”
Swaghoven heeft sinds 2004 een eigen krokketerie, waardoor hij deze bal ook kan leveren aan andere horecazaken.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMmet Video2
Winnaar Heel Holland bakt: ‘Had heel veel nog nooit gedaan toen de opnames begonnen’
Mercedes Roggen (27) had nooit verwacht dat ze zelfs maar in de witte tent terecht zou komen. In de finale van Heel Holland bakt kreeg zij lovende kritieken van Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven. -
Deze groenten kosten nu een prikkie
Wie over een klein budget voor de maaltijd beschikt of gewoonweg graag goedkoop eet, die kan deze maand veel groenten voor weinig kopen. Andijvie, boerenkool en pompoen zijn enkele van de seizoensgroenten die ruim verkrijgbaar zijn in de supermarkten en de groentewinkels. -
belastingaangifte
De aftrekposten slim verdelen: zo zet je je fiscaal partnerschap goed in
Het is weer zover: sinds 1 maart kun je de aangifte inkomstenbelasting doen over het jaar 2022. Wij helpen je op weg bij je belastingaangifte. Vandaag: hoe werkt fiscaal partnerschap? -
Ron Blaauw: Vroege eters betalen minder
Fijn dat de omzet in de horeca stijgt, maar dat komt vooral doordat er meer bedrijven bij komen. De marges blijven klein. Sterrenchef Ron Blaauw, bekend om zijn innovaties, biedt nu het vroege-vork-voordeel in zijn vier Gastrobars. Tijdig aan tafel betekent korting op de rekening. -
PREMIUM
Kam, poten, hart, maag, niertjes, lever: alles van de kip is eetbaar
Een kip levert meer dan een steriele, blote kipfilet. Sterker, alle onderdelen zijn eetbaar, zegt chef-kok Nel Schellekens: ‘De kam is goddelijk in de salade. Van de klauwen werd vroeger kroepoek gemaakt.’
-
Zo duur wordt autorijden straks als nieuwe milieuplannen doorgaan
De overheid wil de overschakeling naar elektrisch rijden versneld doorvoeren door drie verschillende tarieven in te voeren bij de kilometerheffing. De eigenaar van een Kia Picanto op benzine is straks tot acht keer duurder uit, zo blijkt uit een nieuw rapport. -
-
-
PREMIUM
Steeds meer jongeren kloppen bij Mariska aan voor gratis maaltijd
Alphen aan den Rijn -
column
Waarom deze trend op LinkedIn zo irritant is - en wat je beter kan doen
Psycholoog Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: humblebragging