Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zoeken een kok
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zoeken een zelfstandige kok, die goed kan samenwerken en organiseren. Wie belangstelling heeft, moet snel zijn want de sollicitatieperiode sluit over een paar dagen.
Delen per e-mail
De kok zal werken als tweede man of vrouw met meesterkok Willem-Pieter van Dreumel. Hij of zij zal vooral in Paleis Noordeinde in Den Haag aan de slag gaan, maar ook op locatie bij de andere koninklijke verblijven in Amsterdam, Apeldoorn en Baarn, zo vermeldt de vacature. Een rijbewijs is een vereiste.
Er wordt wel wat van je gevraagd: je zorgt voor de bereiding van ‘uiteenlopende gerechten en maaltijden voor de Koninklijke Familie en haar gasten’. Goed kunnen plannen is essentieel. Je bent medeverantwoordelijk voor staatsbanketten en andere maaltijden van gasten van de koning en koningin. Daarnaast moet je stressbestendig zijn: je onderhoudt contacten met leveranciers, je helpt met het schoonhouden van de keukens, de magazijnen, de apparatuur en de keukenspullen.
De mbo’er moet de juiste papieren hebben. Het salaris is maximaal 2.970,50 euro bruto per maand. Je krijgt ook nog een onregelmatigheidstoeslag, vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3 procent. Solliciteren kan nog tot 25 november.
Magnetronmaaltijden
Het koninklijk paar schijnt niet al te uitbundig te eten, zo merkte Marc van der Linden, hoofdredacteur van het tijdschrift Royalty, in magazine HP/De Tijd. Hij noemde de Oranjes ‘hele bescheiden eters’. ,,Ik geloof dat ze thuis voornamelijk magnetronmaaltijden eten. Weliswaar van tevoren bereid door een kok. Het is elk geval geen haute cuisine wat daar dagelijks geserveerd wordt.”
Verder in het nieuws
-
PREMIUM
En is het wat? Deze vegan burger is een voedzame keuze (en neem er vooral mayo bij)
Nooit eerder was het aanbod van voedingsmiddelen zo groot. In deze serie beoordeelt een professioneel diëtiste nieuwe producten en geeft antwoord op de vraag: en is het wat? Ditmaal test ze de ‘Supreme Vegan Burger’. -
Koken & eten Broccolistam weggooien is zonde: zes manieren om deze wél te gebruiken
Volgens laatste cijfers uit 2018 verspillen we per persoon zo’n 40 kilo aan voedsel per jaar. Nergens voor nodig, als je weet hoe je het moet voorkomen. -
PREMIUM
In de overgang? Dit eet je beter wel en niet
Eet eens een banaan, als je klachten hebt tijdens de overgang. Of dadels. Desirée Marsman weet alles van voeding tijdens de menopauze en geeft negen tips. -
Gember is zeer geschikt voor thuisteelt
Als student had Ronald Giphart een huisgenoot die grootverbruiker was van gember. Hij teelde de wortelstok zelf, gewoon in zijn kamer. -
Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox
Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.
-
PREMIUM
Ilona proeft Ilona proeft voor het eerst kaas: ‘Brie verandert in je mond in smurrie’
Ilona Braat (21) lust weinig. Tijd voor verandering, vindt ze. Aan de hand van adviezen van smaakdeskundige Bob Cramwinckel probeert ze al die dingen die ze voorheen altijd liet staan. In deze eerste aflevering proeft ze voor het eerst in haar leven een plakje kaas. Ja, écht waar. -
Wat Eten We Vandaag: Rollade met kruiden en knoflook
Door er inkepingen in te maken, trekt de smaak van de rozemarijn, tijm en knoflook goed in het vlees. Ziet er nog leuk uit ook. Rollade over? Snijd ’m flinterdun en eet de volgende dag op brood. -
Afvalvrij leven, zelfs bij McDonald’s, lukt dat?
Heel Twente moet in 2030 afvalloos zijn. Is dat te doen? Verslaggever Joost Dijkgraaf probeert een week afvalvrij te leven. En ja, dan ook echt afvalloos. „Hoe ga ik dit in vredesnaam redden?”