Krabkoekjes met mango-sriracha mayo
Deze heerlijke krabkoekjes zijn een Florida klassieker. De truc is een juiste voorbereiding, zorg dat alles klaar staat, dan is afmaken een fluitje van een cent.
Ingrediënten (8 krabkoekjes):
Krabkoekjes:
- 1 ei
- 3 el mayonaise
- 1 tl dijonmosterd
- 1½ tl worcestersaus
- ½ tl tabasco
- ¼ tl knoflookgranulaat
- ½ tl gerookte-paprikapoeder
- ½ rode paprika, in kleine blokjes gesneden
- 3 lente-uitjes, in dunne ringen gesneden
- 1 el fijngehakte bladpeterselie
- 4 sneetjes witbrood, korst verwijderd, licht gedroogd en fijngehakt
- zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- 500 g jumbo lump-krabvlees (indien uit blik: uitgelekt)
Mango-sriracha mayo:
- 50 g mayonaise
- 3 el sriracha
- 1 rijpe mango, geschild en pit verwijderd
- Sap van ½ citroen
Zout en vers gemalen zwarte peper naar smaak
Benodigdheden:
- Mengkom
- Keukenmachine of staafmixer
- Grill- of koekenpan
Bereidingswijze (voorbereiding 30 minuten, bereiding 10 minuten):
- Meng in een kom het ei, de mayonaise, mosterd, worcestersaus en tabasco en roer ze goed door elkaar.
- Doe de overige ingrediënten behalve het krabvlees erbij en meng goed. Voeg als laatste het krabvlees toe en roer het er met de hand zorgvuldig door.
- Verdeel het mengsel in acht gelijke balletjes.
- Vorm de balletjes tussen je handen in een hockeypuckvorm door stevig te drukken.
- Laat de cakes kort rusten in de koelkast.
- Maak ondertussen de mango-sriracha mayo door alle ingrediënten samen te voegen en te pureren met een staafmixer of keukenmachine.
- Controleer op smaak en voeg eventueel zout of versgemalen zwarte peper toe.
- Leg de krabkoekjes op de grill, bakplaat of plancha en zet de deksel terug op de barbecue.
- Laat de krabkoekjes in 6 à 8 minuten bruin worden en draai ze pas om als ze stevig aanvoelen en los beginnen te komen van het grillrooster.
- Gaar de andere zijde circa 4 minuten, tot ook deze mooi bruin en krokant is.
Serveer de crab cakes met de verse mango-sriracha mayo om te dippen.
Eet smakelijk!
Klik hier voor meer recepten van Jord Althuizen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM84
Gewone fiets bijna twee keer zo gezond als e-bike: zoveel calorieën verbrand je per uur
-
PREMIUMmet video
Ovenbitterbal is níét gezonder dan een gewone bitterbal, en nog 12 feiten
Hij is rond, krokant en precies honderd jaar. Vlak vóór de Dag van de Bitterbal - ja, die bestaat- vertelt culinaire expert/fan Wanda van der Linden alles wat je erover weten wil. -
Getest: Dit is de beste wasmachine voor grotere huishoudens
Wat is de beste wasmachine voor een gezin van 5 personen of meer? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
Waarom we massaal eieren verstoppen en meer feitjes die je niet kende over Pasen
Pasen staat voor de deur. Bijna iedereen doet zich in de periode voor Pasen te goed aan chocoladepaaseitjes, maar wat weten we eigenlijk over deze paaslekkernij? -
PREMIUMEnergierekening
Harmen: ‘Mijn huis had energielabel C, maar dat was misschien een beetje optimistisch’
Harmen Visser (28) uit Eindhoven heeft twee verschillende energiecontracten omdat dit voor hem voordeliger is. Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander.
-
PREMIUMVoor jou getest
Opmars van havermelk niet te stoppen: de winnaar is ‘verrassend’ en ‘echte doordrinker’
-
-
-
PREMIUM
Stinkt je urine na het eten van asperges? Uroloog legt uit hoe dat komt
De witte asperges liggen weer in de winkel. Vaak hoor je dat je urine anders ruikt of zelfs stinkt na het eten van asperges. Hoe kan dat? En heeft iedereen daar last van? Piet Hoebeke, hoogleraar urologie en uroloog bij het Universitair Ziekenhuis Gent, vertelt waarom ‘het witte goud’ een bijzonder effect heeft op onze plas. -
Getest: Dit is de beste halfautomatische espressomachine
Wat is de beste pistonkoffiemachine? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord.