Last minute BBQ? Zo maak je vlees snel op smaak

Wil je goed leren barbecueën? Ervaren BBQ-chef Marvin Mumu geeft je deze zomer tips om je barbecue zo goed mogelijk te gebruiken. In de derde aflevering beantwoordt hij de vraag: hoe geef je vlees snel veel smaak?

Het wordt lekker warm dit weekend. Stook je op het laatste moment nog de barbecue op? Dan heeft Marvin een goede tip. ,,Voor een last-minute barbecue kun je een dry rub gebruiken, dat is supersnel.” Zo krijg je je vlees snel op smaak, aldus de expert.

Een dry rub is een kruidenmix die je op je vlees wrijft. Een soort marinade maar dan - zoals de naam al aangeeft - droog. Bovendien hoef je niet te wachten: als de rub erop zit, kun je meteen aan de slag.

,,De basis is zoet, zout en rode kruiden, zoals paprikapoeder of cayennepeper. Neem van de suiker en het zout drie theelepels en van de kruiden twee theelepels", zegt Marvin. ,,Daaraan kun je je eigen smaak toevoegen zoals knoflookpoeder en zwarte peper. Ik hou zelf van ketoembar.”

Is de mix klaar, dan kan je die met je vingers op bijvoorbeeld speklapjes smeren. ,,Olie is dan niet nodig: speklapjes  bakken in hun eigen vet.”

Volledig scherm
Marvin Mumu geeft bbq-tips. © MyChannels
  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.