Volledig scherm

Last van keelpijn? Met deze truc ben je er in no-time vanaf

Het is de laatste dagen weer koud en guur en dit heeft ook zijn effect op ons. Er heerst een griepepidemie, maar ook keelpijn is een vaak gehoorde klacht deze maand. Dit is het ultieme middel tegen keelpijn.

Hoestsiroop, keelpastilles, zoutwater gorgelen, het zijn allemaal middelen die keelpijn te bestrijden. Toch is er één middel dat de beste remedie schijnt te zijn: gember-citroen thee met honing.

Het ontstekingsremmend effect van gember verbetert de bloedcirculatie en helpt het lichaam met het doden van de slechte bacteriën. Daarbij komt nog het feit dat volgens het Medisch Centrum van de Universiteit van Maryland gember bijdraagt aan het verlagen van de cholesterol en mogelijk bloedproppen tegen gaat.

De vitamine C die aanwezig is in citroen helpt met het versterken van je immuunsysteem, terwijl de honing je keelpijn verzacht en helpt tegen hoesten.

Mocht de keelpijn dus ook vat op jou hebben gekregen. Een simpele gember-citroen thee met honing zorgt ervoor dat je er binnen no-time vanaf bent.

Bron: PureWow

Klik hier voor video’s met handige keukentips, snelle trucs en makkelijke recepten.