Volledig scherm
Beeld uit de kookvideo van Roman. © Ayla Jalyn

Lekkerbekje Roman (2) verovert harten met kookvideo’s

Koken & etenRoman, een jongetje van twee jaar, is een hit op internet met kookvideo's die zijn moeder van hem maakt. Op sociale media reageren talloze kijkers ontroerd en vertederd op de video's van het Amerikaanse kokende knulletje, dat ze ‘zo schattig’ en ‘zo beleefd’ noemen.

In de kookvideo's, die tot nu toe tussen de 350.000 en een half miljoen views vergaarden, is te zien hoe Roman een gerecht bereidt. In de aflevering over lasagne laat hij zich bijvoorbeeld van zijn vrolijkste kant zien. ,,Schaal, alsjeblieft’’, roept hij in het filmpje. En: ,,Saus alsjeblieft.’’ Hij likt zijn vingers af, ruikt uitgebreid aan de lasagnevellen en smeert de kaas met zijn vuistje driftig over de pasta terwijl hij lacht en zichtbaar geniet. 

De kookcarrière van het ventje begon vorig jaar augustus toen hij een cake maakte. Zijn moeder is vlogger Ayla Jalyn, die qua populariteit inmiddels is ingehaald door haar oogappel. Toen eetwebsite Love Food gisteren een bericht over het jochie op zijn Facebookpagina zette, ging het al helemaal los. Het bericht werd honderden keren gedeeld, tienduizenden keren bekeken en leuk gevonden. Er volgden bijna duizend reacties.

Het vlogoeuvre van Roman bestaat op dit moment uit nog geen dozijn video's. Wellicht aangemoedigd door alle reacties beloofde zijn moeder gisteren dat er vandaag een nieuwe video verschijnt. Ze toonde op een foto alvast hoe haar keuken er na afloop uitzag. ‘De rommeligste aflevering tot dusver’, schreef ze.

Lees door onder de foto.

In Nederland is Shane Kluivert, zoon van voetballer Patrick Kluivert, de bekendste jonge kok. Het 11-jarige jongetje schreef zelfs een kookboek (Koken met Shane), dat een jaar geleden verscheen. In zijn boek verzamelde de in Barcelona woonachtige Shane, die 83.000 volgers heeft op YouTube, zijn favoriete ontbijt- en snackrecepten en gaf hij ook ideeën voor maaltijden voor de hele familie.

Zin om zelf lasagne te maken? Hier is een versie met courgette: 

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.