Volledig scherm
PREMIUM
Leo's goud volkoren met maanzaad en sesamzaad. © Jan Ruland van den Brink

Leo Ebbers maakt lekkerder brood met ‘geheime’ ingrediënten: water en rust

Zelfs als je allemaal dezelfde ingrediënten gebruikt, dan nog zal het brood van de ene bakker verschillen van de ander. Want bij het bakken van lekker brood komt meer kijken, zoals het vakmanschap van de bakker en de tijd, die het deeg krijgt om zich te ontwikkelen. 

Quote

Het ruikt lekker in de winkel naar vers brood, als je het meteen eet is dat ook lekker

Het telefoontje uit Zevenaar, waarvoor bakker Leo Ebbers (57) het gesprek even onderbreekt, zegt het eigenlijk al. Het is een klant die graag waldkornbroden wil bestellen, maar dan wel de broden die bakker Ebbers zelf heeft gebakken. Het brood van Ebbers is namelijk zachter dan het brood dat hij elders kan krijgen.

Bij de bakker in Hummelo komen meer van dat soort verzoeken binnen. Dat heeft te maken met de manier waarop hij het brood maakt, vertelt Ebbers. Hij neemt meer tijd voor het deeg, waardoor het ook meer smaak kan ontwikkelen. Belangrijk daarbij is dat hij meer water gebruikt. Dat zorgt er voor dat zijn broden zachter zijn.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.