Volledig scherm
Alle Lidl-filialen zijn van het gas af. © Frank de Roo

Lidl: alle filialen in Nederland zijn van het gas af

Supermarktketen Lidl heeft al zijn ruim vierhonderd Nederlandse winkels aardgasvrij gemaakt. Deze week werd in Rotterdam het laatste filiaal van het aardgas afgesloten, meldt de budgetsuper.

Lidl heeft de aardgasaansluiting in de winkels vervangen door een elektrische warmtepomp. Naar eigen zeggen is de keten de eerste grote supermarkt in Nederland die dit op landelijke schaal heeft gedaan.

De afgelopen jaren heeft Lidl flink geïnvesteerd in het aardgasvrij maken van alle winkels. Als eerste waren de filialen in de provincie Groningen aardgasvrij. Nu met het laatste filiaal ook de provincie Zuid-Holland rond is, is de landelijke doelstelling van het bedrijf behaald.

Zo maak je gevulde eieren op drie  manieren:

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.