Volledig scherm
De frikandelpizza uit Urk © Freddy Schinkel

Lidl doet frikandel op de pizza en zuurkool in de kroket

Frikandelfanaten opgelet. Lidl introduceert - na de frikandellenvlaai van Aldi - de frikandelpizza. Ook komt de super met een zuurkoolkroket. Niet iedereen is enthousiast.

We hadden al een frikandellentaart, carpacciofrikandel en het NK frikandellen eten. Lidl voegt daar een nieuwe variant aan toe: de pizza. Tijdens de actie (alleen op 13 en 14 oktober) liggen de schappen eenmalig vol met de nieuwe 'frikandelspeciaalpizza'. De pizza is belegd met frikandellen, mayonaise en currysaus. Bovenop zijn uitjes gestrooid. 'OMG, that’s brilliant!'vindt twitteraar Linda Postma. 

,,De frikandel is toch wel een beetje Hollands glorie, vandaar dat we deze pizza aanbieden in het weekend van de Hollandse streekweek. Zowel de pizza als de frikandel valt bij veel mensen in de smaak. Daarom vonden we dit een verrassende combinatie'', licht Christine Braun van Lidl toe.

In het Hollandse weekend zijn ook zuurkoolkroketten te koop. De 'lekkernijen' zijn alleen verkrijgbaar in de winkel, niet online.

Niet iedereen is enthousiast over een pizza op basis van delletjes. Op Twitter reageerde Nicolas Sonnet: 'Wat is dat met die recente curryworstobsessie in Nederland? Eerst frikandelcarpaccio, nu die frikandel speciaal pizza.' 

De Lidl is niet de enige die een frikandelpizza verkoopt. Snackplaza Willem de Boer in Urk kwam twee jaar geleden met een eigen pizza met frikandel. Ook kondigen veel twittergebruikers verontwaardigd aan dat zij zelf al veel eerder met het idee kwamen van de frikandelpizza. 

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.