Lidl komt met twee nieuwe smaken bitterballen: 'We proberen soms gekke dingen'
De nieuwste vondst van Lidl: een bitterbal gevuld met chocolade. Hij ligt sinds deze week in de winkel. Ook David van Holsteijn - die er bij Lidl over gaat - had in het begin zijn twijfels. Maar inmiddels is hij overtuigd.
Bitterballen met vier kazen, zwarte truffel of erwtensoepsmaak: de oer-Hollandse snack moest al wat culinaire experimenten doorstaan. Maar nu komt Lidl met het absolute toppunt: de bitterbal gevuld met chocolade en karamel-zeezout of met witte chocolade en aardbeiensmaak. David van Holsteijn, hoofd inkoop actiemanagement bij Lidl, legt uit waarom dat volgens hem helemaal niet raar is.
Een bitterbal gevuld met chocolade. Wie verzint dat?
,,De afgelopen jaren hebben we al veel varianten op de bitterbal gehad: met biet en rode kaas of hazelnoot en bospaddestoelen. We weten dat de bitterbal een product is dat het goed doet bij onze klanten. Daar ga je tijdens brainstormsessies over nadenken. We vonden het tijd om een nieuwe variant te verzinnen. We proberen soms gekke dingen.”
Maar deze combinatie?
,,Chocolade is een groot thema voor ons, zeker zo tegen het einde van het jaar. En de bitterbal loopt goed, dus we vroegen ons af of we beide ingrediënten konden samenvoegen. En dat dan combineren met karamel-zeezout, een smaak die het sowieso al goed doet. Eén plus één is twee. Zo hebben we een mooie bitterbal gemaakt. Hij is crunchy, iets voor de zoetekauw.”
Eerlijk, wat dacht u bij uw eerste hap?
,,Ik zal je mijn eerlijke antwoord geven. Ik dacht: dit is een gedurfde smaak. Maar ik houd van zoet, en vooral van chocolade. Uiteindelijk vind ik het toch een goede combinatie. Ook al willen we gekke dingen doen, het moet wel goed smaken.”
En de klant?
,,Dat is het mooie van supermarkten: aan de verkoopcijfers kun je zien of de klant het waardeert of niet. Hij ligt pas net in de winkel, maar nog zonder verkoopcijfers te noemen kan ik al zeggen dat de klant ‘m goed ontvangt.”
Kunt u zich ook voorstellen dat veel mensen het een vies idee vinden?
,,Ik denk dat veel mensen zich er niet echt een goede voorstelling bij kunnen maken. Een bitterbal hoort hartig te zijn, zullen veel mensen denken. Wij kunnen veel proeven en testen, dan word je soms positief verrast. En nu denk ik: een bitterbal kan ook zoet zijn.”
Is dit ook niet gewoon een manier om de aandacht te trekken?
,,Je wilt de klant verrassen, dat mensen de folder openslaan, eens goed kijken en denken: dit is gaaf. Je kunt mensen bovendien niet elk jaar hetzelfde product aanbieden.”
En welke vindt u zelf het lekkerst? De karamel-zeezout of witte chocolade met aardbei?
,,Mijn voorkeur gaat naar de eerste. Ik moet zeggen dat ik zo ongeveer alles waar karamel-zeezout in zit lekker vind. Misschien komt het ook wel door mij, dat we daar bij Lidl zoveel van hebben. Gelukkig vindt de klant het ook lekker en leuk.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & Eten
Stephanie (22) liet 250.000 suikervrije cocktails in blik aanrukken: ‘Doel is om marktleider te worden’
Stephanie Troost (22) deed met haar Lica Drinks een gooi naar de titel ‘Meest Veelbelovende Jonge Ondernemer 2022'. Het bleef bij een nominatie, maar haar pre-mixed cocktails zonder toegevoegde suikers gaan als een speer. Troost zegt proost. -
Wat Eten We Vandaag: Banaan karamel-zeezout taartjes
Deze banaan karamel-zeezouttaartjes zijn het perfecte dessert voor jouw kerstdiner. Je kan ze namelijk al voorbereiden. Je hoeft alleen de botercrème nog toe te voegen en de taartjes te decoreren. Zo heb je meer tijd voor je familie en vrienden. -
PREMIUMeigen tuin eerst
Dit moet je weten over snoeien: ‘Bomen en struiken hebben geen voordeel bij het afhakken van ledematen’
Snoeien, stekken, planten, verpotten, zaaien en schoffelen. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt een handje. -
Is mijn voorschotbedrag wel of niet aangepast naar het prijsplafond?
De overheid heeft besloten consumenten op weg te helpen met de hoge energieprijzen. Begin dit jaar is daarom het prijsplafond ingegaan, waardoor je een maximaal tarief betaalt voor energie. Betekent dit dat het voorschotbedrag nu ook is aangepast? Twee experts leggen uit hoe het zit. -
Beter Eten
Maca-poeder zou wonderen doen in de slaapkamer, maar ‘sekskroket’ werkt misschien beter
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Een Peruaans poedertje zou zorgen voor een boost van je libido. Waarom je een spannende avond toch beter met een sekskroket kunt beginnen.
-
PREMIUM
IJs met basilicum en citroen? Boerin Anja maakt de wildste smaken: ‘De bereidingswijze blijft geheim’
Verscholen in het land, een halve kilometer van de weg Barwoutswaarder in Woerden, ligt het ijspaleis van Anja Vernooij. Zij maakt ambachtelijk ijs. En zelfgemaakt boerenijs is hot. Figuurlijk dan. Vernooij heeft daarom een ‘echte’ ijssalon geopend aan de Kerkweg in Driebruggen. -
-
-
Koken & Eten
Welke groenten kun je veilig rauw eten? Test hier je kennis
Sommige groenten kun je rauw eten. Bij andere soorten is het verstandig om ze te verhitten om giftige stoffen onschadelijk te maken. Hoeveel weet jij van aubergine, witlof en taugé? Wieke van der Vossen, expert bij het Voedingscentrum geeft antwoord. -
Koken & Eten
Besparen in de keuken: als je je vaatwasser zo gebruikt, bespaar je 45 euro per jaar
Met de huidige prijzen voor gas en elektriciteit (ook met het prijsplafond) letten we graag extra op ons verbruik. Waarop kun je besparen in de keuken? Tv-kok Yvette van Boven en energiebesparingsexpert Marlon Mintjes geven tips.