Volledig scherm
PREMIUM
Maarten Kocken in zijn slagerij in Beneden-Leeuwen. © Eveline Van Elk

Listeriabacterie zorgt voor nieuwe klandizie ambachtelijke slagers: ‘Vertrouwen in onze producten doet goed’

Vanwege het listeriaschandaal kiezen meer mensen voor vleeswaren van de ambachtelijke slagers. Slagers zien sinds deze maand een stijging van de verkoop.

Het zijn extreem drukke tijden voor keurslager Maarten Kocken (34) uit Beneden-Leeuwen. Normaal gesproken produceert hij in zijn slagerij aan de Zandstraat tweemaal per week vleeswaren. Vorige week moest hij wel drie, vier keer aan de bak om aan de vraag te kunnen voldoen. Niet alleen zijn vaste klanten komen langs voor vers broodbeleg.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.