Lokaal gebrouwen biertje wordt flink duurder: ‘Een harde klap’

VIDEOVoor dat unieke en lokaal gebrouwen biertje zal je vanaf 2023 dieper in de buidel moeten tasten. Als het aan staatssecretaris van Financiën Hans Vijlbrief ligt, moeten de kleine Nederlandse brouwerijen binnenkort net zoveel accijns betalen als de grote spelers in de biersector. ,,Een harde klap’’, zegt brouwer Kasper Katuin uit Nagele.

15 reacties

 • Adrie Leenaars

  1 week geleden
  @Marco S. Het verschil tarief voor grote of kleine brouwerijen is circa € 3 per hectoliter. In een hectoliter gaan iets meer dan 300 flesjes. Dat is volgens mij toch ongeveer 1 cent per flesje van 33 cl. Kijk op de site van de douane voor de tarieven. Dan kun je dat zelf controleren. Dat er mogelijk ook een accijnsverhoging op al het bier komt, kan natuurlijk ook. Maar dat geldt dan voor alle brouwerijen, groot en klein. Helaas is NL een land met een overheid die bij tekorten eea verhoogd.
 • Friso Kuiper

  1 week geleden
  In het begin van het artikel stijgt de accijns met 25%, verderop stijgt de prijs van een biertje met 25%! Dat is een groot verschil, het eerste is juist.
 • martin van beek

  1 week geleden
  ze kunnen beter de accijns op alcohol verlagen, we verzuipen toch al in belastingen op de geneugten van de mens
 • Sina Hogeboom

  1 week geleden
  Ja wat niet de koffie is al veel duurder dan bij de buren.En niet te vergeten het gebak scheel t al enkele http://dubbeltjes.De de rest ook gaat gewoon door hier,en hier blijft het niet bij.
 • jan van Blitterswijk

  1 week geleden
  Net over de Nederlands-Belgische grens is er keuze aan honderden betaalbare speciaal bieren. De Belgen hebben een professionele brouwtraditie hoog te houden terwijl het Nederlandse bierbrouwersgilde uit louter hobbyisten bestaat.