Volledig scherm

Linguine al diavolo

Als je weinig tijd hebt, maar wel trek hebt in iets lekkers is deze vlugge pasta de culinaire redder in nood. Een heerlijke knoflookrijke roomsaus met een scheut bourbon, you only live once!

Ingrediënten (4 personen):
- 500 g linguine pasta (liefst vers)
- 4 el olijfolie
- 2 witte uien, fijngehakt
- 3 knoflooktenen, fijngehakt
- 1 courgette, in blokjes gesneden
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 verse rode peper, fijngehakt
- 100 g champignons
- 500 g gamba’s (diepvries, gepeld ontdooid en drooggedept)
- 35 ml bourbon of whiskey
- 2 el tomatenpuree
- 200 ml kookroom
- 2 el fijnhgehakte basilicum
- 2 el fijngehakte platte peterselie
4 el fijngeraspte parmezaanse kaas

Benodigdheden:
- Kookpan
Grote koekenpan of wok

Bereidingswijze (voorbereiding 10 minuten, bereiding 20 minuten):
- Breng ruim lichtgezouten water aan de kook en kook hierin de linguine al dente.
- Verhit ondertussen op de grootste vlam van je fornuis een pan op het vuur en laat deze met de olijfolie zeer heet worden.
- Voeg de uien en knoflook toe en bak al roerend op hoog vuur aan.
- Voeg opeenvolgend de courgette, paprika, rode peper en champignons toe en hou het vuur hoog.
- Voeg de gamba’s toe en roer goed door.
- Blus af met de bourbon (als je een gasfornuis hebt is nu je kans te flamberen).
- Roer de tomatenpuree er door en vervolgens de kookroom.
Schep de gare linguini op bord, lepel de diavolo saus er over en garneer met de verse kruiden en parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Klik hier voor meer recepten van Jord Althuizen.

Volledig scherm
© Remko Kraaijeveld

poll

Wat heeft jouw voorkeur?

  • Italiaans diner in restaurantje (67%)
  • All-inclusive buffet met ruime keuze (22%)
  • Om het even (10%)
15309 stemmen