Luxe borrelplanken getest: ‘In je eentje eet je zo een plank leeg’
Voor jou getestVoor de kerstborrel kun je natuurlijk zelf een mix van kaas, worst en nootjes samenstellen, maar een kant-en-klare borrelplank is makkelijker. Met welke versie je de plank niet misslaat? Ons panel test het.
Delen per e-mail
‘Borrelen is leven.’’ De ogen van culinaire duizendpoot Susan Aretz twinkelen terwijl ze bubbels inschenkt aan haar meterslange keukentafel in Leiden. ,,Gezellig samen zijn met familie en vrienden, met lekker eten en drinken. Wat wil een mens nog meer?’’
De auteur van het kookboek Borreltijd heeft het woord ‘borrelen’ naar een nieuwe dimensie gebracht. Ondanks haar eveneens meterslange keuken denkt ze er niet aan om een zoveel- gangendiner te koken met kerst. ,,Dan borrelen we gewoon drie dagen achter elkaar.’’ Voor een avondvullend borrelmaal serveert ze er wat extra soep, groente en vers brood bij.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Video Dit is het geheim van chef-kok Joris Bijdendijk voor de lekkerste stamppot boerenkool
Joris Bijdendijk is sterrenkok. Hij geeft antwoord op basisvragen uit de keuken. Deze week: Hoe maak je smakelijke boerenkool? Zijn tip: hij doet er ook een andere groente bij. -
PREMIUM
Video Haagse bier Eiber krijgt brouwerij op zesde verdieping: ‘Een logistieke uitdaging, maar we krijgen er een hoop voor terug’
Het Haagse biermerk Eiber gaat bier brouwen op de zesde verdieping van het oude Philipsgebouw. Dat geeft een fantastisch uitzicht en een flinke logistieke operatie. Windkracht 7 maakte dit woensdag een nog grotere uitdaging. -
Wat Eten We Vandaag: Ricotta-gnocchi met broccolipesto
Zelf gnocchi maken moeilijk? Wij helpen je graag! Met dit recept tover je een heerlijke maaltijd op tafel. De gnocchi wordt gecombineerd met broccolipesto en erwten; een echte smaakexplosie. -
PREMIUM
dupe partnertoets Pascalle mag nergens meer knippen, maar op steun hoeft ze niet te rekenen
Ze had zich het jubileum wel anders voorgesteld. Pascalle Thüss uit Hengelo komt al 25 jaar bij de mensen thuis, voor een knipbeurt of haarspoelinkje. Nu zit ze thuis, duimen te draaien. Op steun vanuit een van de regelingen van het Rijk hoeft ze niet te rekenen. De partnertoets nekt haar. -
PREMIUM
1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.
-
PREMIUM
halen en brengen Stampend het nieuwe jaar in: we troosten onszelf massaal met oer-Hollands eten
Stampend gaan we weer het nieuwe jaar in. Ook sterrenkoks maken zich er schuldig aan. Met liefde. Duizenden dampende hartverwarmende stamppotten belanden via de drive-thru op ons bord. -
AUTOTEST Test Citroën C3: strijd tegen de tand des tijds
Eigenzinnig design en comfort zijn van oudsher belangrijke pluspunten van de Citroën C3. Maar kan de huidige, vier jaar oude generatie de concurrentie nog wel aan? -
VIDEO Het roer om met eten in het nieuwe jaar? Pascale Naessens helpt met een nieuwe start
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. ,,Bij mij hoef je niet zuinig te zijn met olijfolie.”