Volledig scherm
© Sven Benjamins

Maaltijdrösti

Röstirondjes zijn natuurlijk alom bekend. Maar de aardappelrasp kun je ook prima gewoon los in de pan bakken en dus een röstischotel maken. Bak je favoriete ingrediënten mee en je hebt een heerlijke maaltijd op tafel staan.

Ingrediënten (voor 2 personen):
- 1 kleine prei

- 1 ui

- 600 g kruimige aardappels
- 75 g pancetta
- 50 g pijnboompitten

Bereidingswijze (25 minuten):
- Verwijder het kontje van de prei, maak de prei schoon en snijd in dunne ringen.
- Pel en snijd de ui in dunne ringen.

- Schil en was de aardappels en rasp ze met een handrasp of keukenmachine tot grove rasp.

- Verwarm een scheutje olie in een koekenpan, voeg de prei en de ui toe gevolgd door een snuf peper en zout en bak zo’n 4 minuten. Schep regelmatig om.
- Snijd ondertussen de pancetta in reepjes en voeg deze na 4 minuten toe. Roer goed door elkaar en bak 2 minuten. Schep alles uit de pan op een bord en zet even weg.

- Verwarm weer een beetje olie in de koekenpan en voeg de aardappelrasp toe, gevolgd door een flinke snuf peper en zout. Bak de aardappelrasp in 10 minuten gaar en goudbruin.

- Voeg vervolgens het preimengsel toe, gevolgd door de pijnboompitten.
- Roer alles goed door elkaar en bak nog eens 5 minuten.

- Verdeel over 2 borden en serveer.

Tip: Varieer ook eens met dit recept door de aardappels te vervangen door zoete aardappels.

Eet smakelijk!

Klik hier voor meer recepten van Chickslovefood.

Volledig scherm
© Mariët Mons

poll

Wat heeft jouw voorkeur?

  • Italiaans diner in restaurantje (67%)
  • All-inclusive buffet met ruime keuze (22%)
  • Om het even (10%)
15309 stemmen