Volledig scherm
© Lekker en Simpel

Macaronisalade met prosciutto

Deze macaronisalade kun je eten als lunch, als avondeten of als bijgerecht bij een barbecue. Lekker, simpel en snel klaar!

Ingrediënten (voor 2 personen):
- 150 gr (volkoren)macaroni of andere pasta
- 1 rode ui
- 1 paprika
- Paar plakjes prosciutto
- 2 el mayonaise
- Verse peterselie
- Handje pijnboompitten
- Parmezaanse kaas
- Snufje zwarte peper

Bereidingswijze:
Zet een pan water op en kook de pasta volgens de bereidingswijze op het pak.
- Snijd de rode ui, paprika en prosciutto in stukjes.
- Snijd ook wat takjes verse peterselie in stukjes.
- Rooster de pijnboompitjes in een pan, zonder olie, totdat ze mooi bruin zijn. Pas op, want pijnboompitten kunnen heel snel verbranden.
- Meng de gekookte pasta met de rode ui, paprika, prosciutto, mayonaise, verse peterselie en pijnboompitten.
- Breng op smaak met wat geraspte Parmezaanse kaas en een snuf zwarte peper.

Tip: voeg ook eens mais toe aan de macaronisalade.

Eet smakelijk!

Klik hier voor meer recepten van Lekker en Simpel.

Volledig scherm
© Lekker en Simpel

poll

Wat heeft jouw voorkeur?

  • Italiaans diner in restaurantje (67%)
  • All-inclusive buffet met ruime keuze (22%)
  • Om het even (10%)
15309 stemmen