Volledig scherm
© 24Kitchen

Macarontaart met chocoladeganache en rood fruit

Deze taart is bijna te mooi om op te eten. Maak hem dit weekend voor vrienden en familie en je weet zeker dat je punten scoort. 

Ingrediënten:
Voor de ganache:
- 350 g puree van rood fruit
25 g invertsuiker
- 400 g melkchocolade

Voor de taartbodem:
- 40 g eidooier
- 120 g bloem
- 4 g bakpoeder
- 1 g zout
- 80 g kristalsuiker
80 g boter

Voor de amandelbasis macarons:
- 300 g amandelschaafsel
- 300 g poedersuiker
- 4 g gele kleurstof
110 g eiwit

Eiwitbasis macarons:
- 300 g kristalsuiker
- 75 ml water
110 g eiwit

Voor de afwerking:
- Gemengd rood fruit

Benodigdheden:
- Elektrische mixer en/of standmixer met garde
- Taartring diameter 16 cm
- Keukenmachine
- Keukenthermometer
- Spuitzak
- Bakpapier

Bereiding:
Ganache:
Doe de fruitpuree in de pan, roer de invertsuiker erdoor en breng aan de kook.
-  Schenk het hete mengsel over de chocolade en roer tot deze is gesmolten en goed is vermengd. Laat de ganache 18 uur rusten.

Taartbodem:
- Verwarm de oven voor op 170 °C.
- Klop de eidooiers luchtig met een garde of mixer. Meng de bloem met het bakpoeder, zout en de suiker. Meng het bloemmengsel door de luchtig geklopte eidooiers. Meng als laatste de zachte boter erdoor. Het beste resultaat geeft de garde in een standmixer.
Vet de taartring in met olie en leg hem op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk het deeg in de vorm. Bak het deeg circa 15 minuten, verwijder de vorm. Zet de oven op 180 °C. Bak de bodem nog circa 15 minuten. Laat de bodem afkoelen.

Macarons:
- Draai voor de amandelbasis het amandelschaafsel in de keukenmachine tot een fijn poeder. Voeg de poedersuiker in drie stappen toe. Roer de kleurstof door het eiwit en spatel dit eiwitmengsel vervolgens door het amandelsuikermengsel. Zet apart.
- Verwarm de suiker voor de eiwitbasis met het water in een pan op matig vuur tot 118 °C. Klop het eiwit luchtig met een mixer. Neem de suikersiroop van het vuur, zet de mixer op halve snelheid en schenk de siroop bij het eiwit. Mix nog circa 5 minuten.
- Spatel eerst een derde en vervolgens de resterende eiwitbasis door de amandelbasis en doe het mengsel in een spuitzak. Spuit beslagrondjes van circa 3 centimeter doorsnede op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat 30 minuten staan.
- Verwarm de oven voor op 115 °C. Bak de macarons circa 25 minuten. Open de ovendeur halverwege de baktijd enkele seconden zodat vrijgekomen vocht kan ontsnappen.
Spuit een laagje ganache op een macaronhelft en druk er een tweede helft op. Vul de taartbodem met op zijn kant gezette macarons en decoreer met rood fruit.

Powered by 24Kitchen.

Voor meer recepten: www.24kitchen.nl