Volledig scherm

Mandjespasta di papa

Pasta is vaak een familie favoriet. Het is supersnel klaar te maken en zowel de ouders als de kinderen genieten er van. Vaak is het een los uit de pols bereiding van wat er nog in de koelkast ligt, maar met een goede voorbereiding kun je dit recept maken.

Ingrediënten (4 personen):
- 500 g conchiglioni rigati pasta
- 400 g kippendijen, in blokjes gesneden
- 2 el olijfolie
- Zout en versgemalen zwarte pepr
- 2 rode uien, fijngesnipperd
- 1 knoflookteen, fijngehakt
- 1 bos groene asperges, harde onderzijdes verwijderd en in stukken gesneden
- 4 el peppadew zoet pikante pepertjes, uitgelekt en in reepjes gesneden
- 2 vleestomaten, in blokjes gesneden
- 50 ml witte wijn
- 100 ml kookroom
- ¼ bos basilicum, grof gehakt
- 100 g geraspte Parmezaanse kaas
- 100 g gemengde olijven

Benodigdheden:
- Koekenpan
- Pan

Bereidingswijze (voorbereiding 5 minuten, bereiding 20 minuten):
- Breng in een grote pan gezouten water aan de kook en kook hierin de pasta beetgaar.
- Maak ondertussen de saus door in een pan de kippendijen in de olijfolie aan te bakken.
- Voeg uien, knoflook en groene asperges toe en bak op hoog vuur 5 minuten al roerend verder.
- Voeg de peppadew pepertjes en tomatenblokjes toe en roer goed door.
- Blus af met de wijn en de kookroom en laat het geheel 5 minuten sudderen.
- Voeg als laatste de verse basilicum toe en serveer de pasta met gemengde olijven en geraspte Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Klik hier voor meer recepten van Jord Althuizen.

Volledig scherm
© Remko Kraaijeveld
  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.