PREMIUM
Mara woont in Parijs: 'Ik pakte een worst en werd bijna de zaak uitgezet’
Koken & EtenHoe reageer je op een arrogante Parijse ober? Hoe eet je eigenlijk een echte Franse croissant? En wat is een brioche-buik? De Nederlandse culinair journaliste Mara Grimm weet alle antwoorden.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Energierekening
Mariëlle woont in een oude boerderij: ‘Als het buiten vriest, kan het in huis 12 graden worden’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Mariëlle van der Leest - Kieboom (68) uit Reek, Noord-Brabant. -
PREMIUMOVER DE TONG
Bistro de Gieser Wildeman: ‘Zonder ster, mét smaak, service en… sensationele soesjes’
De Gieser Wildeman in Noordeloos, dat is toch geen onontdekte parel? Nou nee, het sterrenrestaurant heeft een goede reputatie, er zijn recensies en artikelen in veelvoud geschreven. Maar aan de andere kant van de boerderij bevindt zich de bistro. Zonder ster, mét smaak, service en… spareribs. En laat nou niet iedereen dáárvan op de hoogte zijn. -
vraag 't vtwonen
Niet te warm, maar ook niet te koud: hoe kies je je ideale dekbed?
De ene nacht lig je in je flanellen pyjama onder drie dekens, de week erna drijf je je bed uit van de warmte. Hoe zorg je dat je er comfortabel bij ligt als de temperaturen buiten schommelen? Een goed dekbed kan helpen. Dit zijn de meest voorkomende dekbedden, dekbedvullingen en hun belangrijkste eigenschappen. -
PREMIUMOver de Tong
Dordrecht aan de Seine: ‘Ferdinands is een Franse brasserie om over naar huis te schrijven’
We waren in Dordrecht aan de Seine of Parijs aan de Maas. Ferdinands aan de Dordtse Singel bracht ons een avond in oer-Franse sferen. ‘C’était magnifique!’ En authentiek. -
PREMIUMKoken & Eten
Zo houd je je messen het handigst scherp (met bonustip voor je kartelmes)
Met twee, hooguit drie goede koksmessen kun je een heel kokend leven voort. Maar dan moet je ze wel goed verzorgen. Hoe doe je dat?
-
PREMIUMKoken & Eten
Vegetarisch eet je voordeliger en hier zie je hoeveel dat scheelt
Minder vlees eten is beter voor je gezondheid en beter voor het milieu. Maar is het ook goedkoper? Inmiddels wel, blijkt uit een kleine prijsvergelijking. En bij de fastfoodketens ben je in elk geval niet duurder uit. -
-
-
Wat is de beste e-reader? En hoeveel kost zo’n digitale bibliotheek? Check hier dé aanraders van dit moment
Een e-reader is een must-have voor boekenwurmen die weinig ruimte hebben om veel boeken te stapelen. Ook qua duurzaamheid (papier- en energieverbruik) kan zo'n toestel tellen. Expert Eric van Ballegoie van technologiesite Tweakers onderwierp verschillende e-readers aan een vergelijkingstest en tipt drie modellen, per budget en type gebruiker. -
PREMIUMKoken & Eten
Louise Fresco zag broodtrommeltje verdwijnen: 'Millennials nemen een wrap en een latte’
Is vlees slecht? Is havermelk elitair? Is de natuur beter dan de boerderij? Denken over voeding is best lastig. Landbouw- en voedseldeskundige Louise Fresco (70) schreef er een boek over. ‘In West-Europa is het belang van religie sterk afgenomen, maar nu zijn het bloggers en diëtisten die vertellen wat je niet mag.’