PREMIUM
Mark at 800 calorieën per dag: ‘Korte lontjes, rammelende magen, ik moest echt wennen’
Koken & etenZijn hartaanval was een wake-upcall. Onze Magazine-collega Mark Roos (52) moest aan de slag met zijn bloedwaarden en cholesterol. Een eerlijk verhaal over terugvallen en doorbijten. ‘Korte lontjes, rammelende magen, veel chagrijn, ik moest echt wennen.’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & eten
Zij eten vooral vlees, tot meer dan een kilo per dag: ‘Ik voel me optimaal’
Natuurlijk doen alle flexitariërs, vegetariërs en veganisten vandaag mee met Eet Geen Dierendag. Maar dat geldt niet voor de twintigers en dertigers die het carnivoordieet omarmen en groenten en fruit hebben ingeruild voor maaltijden met bijna alleen maar vlees. ,,Dankzij dit dieet zijn mijn sombere gevoelens verdwenen.” -
PREMIUMKoken&Eten
Deze 10 diëten zijn populair maar diëtist heeft ander idee: ‘Waarom beginnen we geen challenge?’
Of je er nu in gelooft of niet: diëten blijven populair. Het Amerikaanse US News & Word Report stelde in samenwerking met diëtisten, wetenschappers, dokters en gezondheidsexperts een top 10 samen van de meest haalbare én effectieve diëten voor 2023. Welke eetpatronen scoren hoog? En hoe haalbaar zijn ze echt? Diëtist Michaël Sels bespreekt de top en deelt advies. -
Koken & Eten
Liefhebber Eke proefde duizenden snacks en selecteerde de zes gekste combinaties
Hou jij van gekke combinaties als je iets lekkers smikkelt? Brood met chips of mandarijnen met mosterd? Eke Bosman test al jaren snacks in ons land en koos voor deze site snacks die bizar klinken maar vaak verrassend lekker zijn. -
Koken & Eten
Hygiëne in de keuken: maak ook je kruidenpotjes af en toe goed schoon
Veel gevallen van voedselvergiftiging ontstaan thuis, aldus het RIVM. De meeste bacteriën in de keuken denk je waarschijnlijk te vinden in de keukenhanddoek, vuilnisbak of snijplank, maar uit een nieuwe studie blijkt dat kruidenpotjes nog grotere bacteriemagneten zijn. -
PREMIUM101
Als productie van eitje 14 cent kost, waarom betalen we dan dubbele? ‘Truc van de supermarkt’
Geen product in de supermarkt steeg in een jaar zo hard in prijs als het ei. Wat blijkt: de supermarkt is spekkoper. Maar ook de boer heeft financieel een uitzonderlijk goed jaar.
-
PREMIUM23
Meer uren per dag werken in minder dagen, kan het?
Meer tijd voor ons sociale leven, minder files en minder drukte bij de kinderopvang. Om de problemen op de arbeidsmarkt aan te pakken, komt internist en hoogleraar Marcel Levi met een opmerkelijk voorstel: ga hetzelfde aantal uren werken in minder dagen. -
-
-
interview
Paniek om een dringend mailtje van de baas: waarom ons brein soms worstelt met werk
Kenniswerk is zwaar voor onze mentale gezondheid, ziet Christianne Vink, psycholoog en auteur van Het grote hoe ik werk boek. Ze ontmoet in haar praktijk werkenden die worstelen met vermoeidheid en stress, en zich tegelijkertijd moeilijk kunnen concentreren. Wat kun je daaraan doen? -
PREMIUMKoken&Eten
Gezonder leven in coronatijd: Hanneke (32) wandelt elke dag, Luka (22) viel 14 kilo af
Jonge Nederlanders vinden het moeilijk om gezonder te gaan leven nu ze veelal binnen moeten blijven door het coronavirus. Ze ervaren meer angst, schaamte en verdriet dan volwassenen.