Volledig scherm
PREMIUM
Vrouwen maken pasta, uit de Tacuinum Sanitatis, 14de eeuw. © Uit besproken boek Mediterraneo

Marsepein en spinazie? Het is de mediterrane invloed

Koken & etenVan Jacques Meerman (76) verschijnt woensdag Mediterraneo, een culinaire reisgids door het Middellandse Zeegebied van de 12de eeuw. ‘We komen allemaal uit hetzelfde nest.’ 

Ravioli is niet Italiaans en de wortels van pizza liggen in Griekenland? Helemaal niet onmogelijk, vindt culinair journalist en vertaler Jacques Meerman, die ingrediënten, bereidingswijzen en gerechten op papier achternareisde voor zijn boek Mediterraneo, een culinaire reisgids door de landen rondom de Middellandse Zee in de 12de eeuw.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.