Volledig scherm
© Thinkstock

Meest bizarre antikatertips wereldwijd

Heb je gisteren een glaasje te veel achterovergeslagen en kan deze dag je niet snel genoeg voorbijgaan? Waarschijnlijk los je dit op met paracetamol, flink wat water en een vette hap. Op andere plekken ter wereld pakken mensen het ongemaak een tikkeltje heftiger aan. Denk aan het eten van stierenpenissen, rauwe eieren en schapenogen in zuur.

Augurkensap

Polen zweren bij een kopje augurkensap na het stappen. Dit zou een kater als sneeuw voor de zon laten verdwijnen. In combinatie met augurkensap wordt regelmatig wodka gedronken. Naast het feit dat je iets naast alcohol in je maag krijgt, vinden de Polen de combinatie met zuur daadwerkelijk lekker. Ook schijnt de hoeveelheid kalium en vitamine C een bijdrage te leveren. Alcohol verwijdert dit namelijk uit je lichaam en zo vul je het tekort direct weer aan.

Volledig scherm

Gedroogde stierenpenis

Het is echt waar: in Sicilië eten de bewoners gedroogde stierenpenis om hun kater te bestrijden. Het eten hiervan zou het uithoudingsvermogen van de mens versterken. Ook zou het de giftige stoffen in alcohol blokkeren. Dit is vooral populair onder mannen; het gerecht schijnt je mannelijkheid namelijk te herstellen. 

Schapenogen in zuur

Als je je net wat beter begon te voelen, is de kans aanwezig dat je na het lezen van deze tip weer terug bent bij af. Schapenogen in zuur zijn volgens de bewoners van Mongolië dé oplossing tegen een kater. Ze drinken dit in combinatie met tomatensap. Het tomatensap haalt de giftige alcohol uit je lichaam, maar waar de schapenogen goed voor zijn? Dat weten we niet.

Vogelpoep met brandy

Ook in Hongarije kunnen ze er wat van. Hier drinken ze sterke brandy met vogelpoep als ze zich brak voelen na een avond drinken. De vogelpoep moet van een mus afkomstig zijn. Wij vragen ons vooral af hoe je met een zwaar hoofd aan mussenpoep weet te komen. Hoe dan ook, drank met (te veel) drank bestrijden is niet het beste middel tegen een kater.

Rauw ei

We sluiten het rijtje af met een katerbestrijder die ons de rillingen geeft. Een rauw ei door je keel laten glijden klinkt zonder kater al niet aantrekkelijk, laat staan als je je niet al te best voelt. In de Verenigde Staten is dit een algemeen bekende oplossing tegen de kater. Eén voordeel: ze combineren het ei met tomatensap, tabasco en peper. Dat scheelt!

Wil je kans maken op het nieuwe boek 'Dat smaakt naar meer. Ontdek de wijn die bij je past'? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.

Poll

Wat voor type tompouce-eter ben jij?

  • De happer (8%)
  • De likker (2%)
  • De daklichter (63%)
  • De ontleder (24%)
  • De draaier (3%)
17328 stemmen