Mega-buffetrestaurant met 800 plekken gaat vandaag open
Of het écht de allergrootste van Twente is weet hij niet zeker. „Maar ik weet wel dat dit een van de grootste restaurants van deze regio is”, zegt Mike Zhang.
Delen per e-mail
Samen met enkele zakenpartners is hij de initiatiefnemer van Fusion Plaza. Aan de Hagenborgh opende gisteren het nieuwe wereldrestaurant met maar liefst achthonderd zitplaatsen.
Dinsdag werd er nog hard gewerkt in het pand: bloemen werden neergezet, nieuw personeel meldde zich en leveranciers kwamen spullen brengen. Zhang is vol lof over het pand: er is veel licht en de parkeergarage is om de hoek.
Samen met zakenpartner Bin Zhou is Zhang eigenaar van Fusion Plazarestaurants in Zwolle en het Gelderse Hulshorst. „We waren op zoek naar een nieuw project en zagen dit mooie pand”, zegt Zhang, die uit een horecafamilie komt.
Fusie van keukens
Bezoekers van Fusion Plaza kunnen op culinair gebied een rondje om de wereld maken. De koks zijn van alle markten thuis. Dat verklaart volgens Zhang de naam ook: het is een soort fusie van alle keukens. Of je nu Frans, Italiaans, Spaans of Aziatisch wilt eten: het kan allemaal bij Fusion Plaza. Het eten wordt geserveerd in buffetvorm, gasten moeten hun gerecht zelf ophalen. Bij het nieuwe restaurant werken dertig mensen.
Trek gekregen? Probeer dan deze Aziatische noodle bowl met gefrituurde tofusteak.
Verder in het nieuws
-
PREMIUM
Zorgt blokkeeractie boeren voor karige kerstmaaltijd? ‘Gebruik vooral je diepvries’
Moeten we bang zijn voor een karige kerstmaaltijd nu de boeren volgende week woensdag opnieuw actie gaan voeren tegen het stikstofbeleid? Ze zeggen nog niet wat ze precies gaan doen, maar de kans bestaat dat de bevoorrading van onder meer supermarkten minimaal een dag wordt gedwarsboomd. ,,Een tip: ga lekker uit eten tijdens de kerst.’’ -
Video Jet van Nieuwkerk gourmet in nieuwe videoserie: ‘Ik ben er niet mee opgevoed’
Jet van Nieuwkerk bezoekt de komende weken voor de videoserie Gourmet met Jet families om samen met hen te gourmetten. In de eerste aflevering bezoekt ze het vloggende gezin van Kelly en Yannick. -
foto's Parodieën op banaankunst: in de bonus van 120.000 voor 0,28 euro
120.000 euro voor een aan de muur geplakte banaan klinkt als extreem veel geld, ook al is het een kunstwerk in een Parijse galerij. Dat vond ook manager Ron Soeters van de Albert Heijn in Den Bosch. Daarom plakte hij een banaan aan zijn muur op de groenteafdeling, die hij in de Bonus-aanbieding deed: van 120.000 euro voor 0,28 euro. En hij was niet de enige die het bekende kunstwerk parodieerde. -
PREMIUM
Je bent boer in Udenhout en produceert je eigen melk. Dan zet je Instagram in, en bloggers
UDENHOUT - Melk waardoor prof-sporters beter presteren? Die komt straks wellicht uit Udenhout. Biologisch veehouder Guus van Roessel heeft ruim een jaar zijn eigen ‘Mijn Melk’ op de markt. ,,Dit is toch een beetje als Willem II die in de Champions League speelt.” -
Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox
Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.
-
Iconische schoorsteen Douwe Egberts verdwijnt, maar koffiegeur blijft
De stad Utrecht verliest een opvallende blikvanger. De iconische witte, rechthoekige schoorsteen van koffiebrander Douwe Egberts wordt gesloopt en vervangen door een ronde pijp. De onmiskenbare geur van koffie blijft. -
Franse dakloze geniet nacht lang in supermarkt
Je bent dakloos, je hebt niks te eten en ’s nachts is het koud. Wat doe je dan? Een 34-jarige Fransman bedacht een oplossing. Hij verstopte zich ’s avonds in de supermarkt van het Zuid-Franse Saint-Martin-d’Hères toen deze dichtging. Niemand merkte het, de dakloze bleef alleen achter in de winkel, en had de rest van de nacht alle schappen met producten voor zichzelf. -
PREMIUM
Sterrenrestaurants koesteren de kaaspassie van Joost (34)
OUD GASTEL - Vertroetelen tot ze onbedaarlijk lekker zijn, dat is de kracht van een goede affineur. Kazen, daar hebben we het over. Grutte grize bijvoorbeeld of Skeapsrond. Joost van Nijnatten (34) kan er uren over vertellen. Samen met zijn partner Lotte Franken is hij op het Gastelse bedrijventerrein Korenweide het Kaasatelier begonnen.