Mes voor ‘altijd smeerbare boter’: onzinproduct of gouden vondst?
Koken&EtenWil je een flinke laag roomboter op je boterham, maar is hij nog te hard? Dan is er nu een oplossing: een speciaal mes dat door middel van je lichaamstemperatuur ervoor zorgt dat jij altijd smeerbare roomboter hebt.
Delen per e-mail
Gaten in je boterhammen vanwege de harde boter die je met geen mogelijkheid gesmeerd krijgt, met een nieuw mes, genaamd SpreadTHAT!, is dat verleden tijd, belooft de Amerikaanse producent. De koperen binnenkant transporteert eenvoudig de warmte van jouw handpalm naar de punt van het mes, zonder dat je er elektriciteit voor nodig hebt. De buitenkant is gemaakt van titanium.
Ongeduldige broodsmeerders hoeven ook niet te wachten tot het mes is opgewarmd. Het foefje werkt al zodra je het mes vasthoudt. Binnen dertig seconden is het zelfs dusdanig opgewarmd dat het boter laat smelten. Behalve voor boter kun je het mes natuurlijk ook gebruiken voor ander broodbeleg, bijvoorbeeld pindakaas, Nutella of roomkaas. Het mes is te koop via Amazon en kost 26,55 euro.
Nutteloze uitvinding
Voor de winterboter kan het mes een oplossing zijn, die is een stuk stugger dan grasboter
Ton Dado, eigenaar van Banketbakkerij de Wijn in Koog aan de Zaan, vindt het maar een nutteloze uitvinding. ,,Het verbaast mij niets dat het van Amerikaanse makelij is. Als je je roomboter zo’n tien tot vijftien minuten van tevoren uit de koelkast haalt, heb je zo’n mes helemaal niet nodig; dan is de boter perfect smeerbaar”, zegt de nuchtere banketbakker.
Daar denkt Henny Bax, boerin van de Westzaanse Zuivelboerderij, anders over. Zij noemt de uitvinding ‘misschien wel een gouden vondst’. ,,Voor de winterboter kan het mes een oplossing zijn, die is een stuk stugger dan grasboter dus dan zou zo’n mes behulpzaam kunnen zijn.”
In de winter eten koeien geen vers gras meer en krijgen ze stalvoer, bijvoorbeeld gedroogd gras. ,,Hierdoor wordt de samenstelling van de boter ook anders en is de boter ‘s winters een stuk stugger dan de soepele grasboter”, legt de boerin uit.
Betaal je er 26 euro voor? Dat vind ik vrij fors voor een mes
Hoewel Bax het mes een ingenieuze uitvinding vindt, zal ze het niet snel in huis halen. Maar ze kan zich wel voorstellen dat er mensen zijn voor wie het handig is. ,,Misschien als je teveel geld hebt en graag roomboter eet. Ik zou niet gauw 26 euro over hebben voor een mes, vooral niet met een gezin. Iedereen wil dan natuurlijk zo’n mes en dan heb je er al gauw meerdere nodig.”
Ook banketbakker Dado laat het warmtemes graag aan zich voorbij gaan. ,,Betaal je er 26 euro voor? Dat vind ik vrij fors. Ik zou zo'n mes nooit kopen, met een normaal ontbijtmes gaat het ook prima. Ik zet mijn ongezouten roomboter ook nooit in de koelkast; altijd in een afgesloten bakje op het aanrecht. Zo heb ik nooit last van gaten in mijn boterham.”
Bekijk hier de video's van Koken&Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
VIDEO Kerstman bezorgt kalkoenen bij mensen die het juist nu verdienen: ‘Dit kunnen we zo goed gebruiken’
Wat een mooi gebaar! Overal waar de kerstman en zijn elf stoppen met hun bus met gevulde kalkoenen, brak vandaag de zon door op de gezichten van de verraste mensen. Ruim 250 stuks werden er bezorgd in de hele regio. Van Bunnik tot aan Vianen. Verzorgingshuizen, voedselbanken en hulpdiensten in onze regio kregen een hart onder riem. ,,Omdat ze het juist nu zo verdienen.” -
Huizenprijs ongekend hoog door schaarste: koper kan ‘kiezen’ uit amper twee huizen
Woningzoekenden hebben nog altijd grote moeite om een geschikte plek te vinden. Ze zijn bereid diep in de buidel te tasten, ondanks de economische onzekerheid die de coronapandemie met zich meebrengt. In de huurmarkt ontstaat wel ademruimte. -
PREMIUM
Zo veranderen jouw arbeidsvoorwaarden in 2021
De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat we meer dan ooit thuiswerken. Dat heeft óók gevolgen voor ons loonstrookje en de secundaire arbeidsvoorwaarden die werkgevers willen bieden. Wat verandert er in 2021? En wat voor invloed heb je daar als werknemer zelf op? -
Koken & eten Waarom is red velvet zo populair (en wat is het eigenlijk)?
Als je de supermarkt binnenloopt, vliegen de red velvetproducten je om de oren: chocolade, pannenkoeken, taart, pepernoten. Wat is red velvet en waarom is het zo populair? -
PREMIUM
Koken & eten Met dit slimme bord krijgen kinderen tussen 4 en 8 jaar makkelijker hun groente binnen
Een grote groenteproducent ontwikkelde een slim bord dat kinderen helpt meer broccoli, erwtjes en witlof te eten. In het bord zijn vijf trucjes verwerkt.
-
Koken & eten Maaltijd steeds vaker uit een doos: zo houd je het toch nog gezond
Steeds meer mensen laten hun warme hap thuis bezorgen. Bakje open, eventueel uitstorten op een bord en aanvallen maar. Handig, maar hoe zorg je dat je ook nog een beetje gezond blijft eten (en geen kamerolifantje wordt)? -
Koken & eten Deelnemers Heel Holland Bakt worstelen met een broodje in de knoop: ‘Wat een hel’
In de derde aflevering van bakshow Heel Holland Bakt krijgen de bakkers het zwaar te verduren. Een brioche blijkt een ingewikkelde puzzel en hoe maak je taartjes die patisserie-waardig zijn? Een zenuwachtige bakker doet het onverwachts heel goed en een goede bakker valt door de mand. -
Koken&Eten Zo blijft je verjaardagstaart beschermd tegen bacteriën en spuug
Coronaproof je verjaardagskaarsjes uitblazen? In de Verenigde Staten bedachten ze onlangs de Top it Cake Shield, een plastic beschermer waardoor je taart beschermd blijft en jij gewoon je verjaardagskaarsjes kunt uitblazen.