Met deze 5 tips cheat je op een goede manier
koken & etenHet is voor veel van ons moeilijk om af te vallen of ons aan een dieet te houden. Daarom is een 'cheat day' handig om je dieet minder streng te maken. Maar hoe cheat je op een goede manier en sla je niet door? Wij geven tips.
Delen per e-mail
Tip 1: Eet niet direct uit de verpakking
Als je uit de verpakking eet is het veel moeilijker om een grens te stellen en in te schatten wanneer je moet stoppen. Pak een bakje waar je de chips of nootjes in doet. Het is een kleine moeite en zo ben je niet teleurgesteld als je die hele zak chips hebt leeggegeten.
Tip 2: Eet langzaam
Kauw voldoende en eet langzaam. Je hersenen doen er namelijk zo'n 20 minuten over voordat ze het seintje naar je maag kunnen sturen dat je vol zit. Het heeft dus geen zin om sneller te eten. Daarnaast geniet je op deze manier ook minder van je snack of maaltijd.
Tip 3: Eet de gezondste versie
Probeer niet meteen naar je favoriete snackbar te gaan als je zin hebt in een vette hap. Ga voor een zelfgemaakte hamburger zonder extra saus en kaas. Het is vaak nog veel goedkoper en lekkerder!
Tip 4: Eet je favoriete versie
Heb je echt trek in iets, koop dan de beste versie voor jezelf. Neem niet het eerste eten dat je tegenkomt. Koop iets waar je echt zin in hebt en geniet ervan.
Tip 5: Eet niet als je afgeleid bent
Geniet van het moment dat je mag cheaten. Als je afgeleid bent kun je namelijk niet optimaal genieten van je eten. Eet bijvoorbeeld niet tijdens het televisie kijken. Je bent niet gefocust en staat er niet bij stil hoe lekker het eigenlijk is om te cheaten.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
AUTOTEST Test Citroën C3: strijd tegen de tand des tijds
Eigenzinnig design en comfort zijn van oudsher belangrijke pluspunten van de Citroën C3. Maar kan de huidige, vier jaar oude generatie de concurrentie nog wel aan? -
eigen tuin eerst Klimaatopwarming in de tuin: kansen voor exotische planten
Het klimaat is blijvend veranderd, maar daar zijn tuinliefhebbers nog niet aan gewend. Laten we wat experimenteren, stelt tuingoeroe Romke van de Kaa voor. -
‘Langste fastfooddrive-thru van Europa’ op Vliegveld Twenthe
Evenementenlocatie Vliegveld Twenthe en de Enschedese stadsbrouwerij Stanislaus Brewskovitch slaan de handen ineen en gaan in het weekeinde van 23 en 24 januari de naar eigen zeggen ‘langste fastfooddrive-thru van Europa’ inrichten op de ‘strip’ van de voormalige vliegbasis. Een strook asfalt van een kilometer lang. -
Goeievraag.nl Met deze tip van de pro zet jij je lepel volgende keer ook rechtop in je erwtensoep
Erwtensoep wordt in de winter doorgaans zo dik gegeten dat het meer op pap lijkt dan op soep. Maar hoe zorg je er nu voor dat je erwtensoep een dikke structuur krijgt? Uit de zoekopdrachten op Goeievraag.nl blijkt dat veel mensen zich dat afvragen. Meervoudig wereldkampioen snert koken Ineke Hoeksema geeft antwoord. -
Wat Eten We Vandaag: Vegetarische Nasi Goreng-bowl in een ‘ei-netje’
Gek op nasi? Wij ook! Tijd voor een vegetarische variant. Deze heerlijke Nasi Goreng met een netje van ei is een feestje op je bord. Goreng betekent ‘gebakken’ en daarom bakken we de rijst na het koken nog een klein beetje knapperig.
-
Wat Eten We Vandaag: Kokos Laka met koriander visballetjes
Laksa is een currysoep afkomstig uit Singapore. Een pittige, romige noodlesoep die vaak gecombineerd wordt met vis. Wij gebruiken in dit recept witvis. Je kunt de currypasta zelf maken maar als je weinig tijd hebt, kun je ook kant-en-klare currypasta gebruiken. -
PREMIUM
dupe partnertoets Pascalle mag nergens meer knippen, maar op steun hoeft ze niet te rekenen
Ze had zich het jubileum wel anders voorgesteld. Pascalle Thüss uit Hengelo komt al 25 jaar bij de mensen thuis, voor een knipbeurt of haarspoelinkje. Nu zit ze thuis, duimen te draaien. Op steun vanuit een van de regelingen van het Rijk hoeft ze niet te rekenen. De partnertoets nekt haar. -
Wat Eten We Vandaag: Wortelmuffins met roomkaasglazuur
Carrot cake, heb jij het al wel eens gegeten? In plaats van een cake gaan wij voor lekkere muffins. De wortelmuffins worden afgetopt met een glazuur van roomkaas voor een heerlijk frisse smaak. Supersimpel te maken en onwijs lekker!