Volledig scherm
© Shutterstock

Met deze 5 tips cheat je op een goede manier

koken & etenHet is voor veel van ons moeilijk om af te vallen of ons aan een dieet te houden. Daarom is een 'cheat day' handig om je dieet minder streng te maken. Maar hoe cheat je op een goede manier en sla je niet door? Wij geven tips.

Makkelijk afvallen door middel van de normaalste bezigheden? Zo kan het!

Tip 1: Eet niet direct uit de verpakking
Als je uit de verpakking eet is het veel moeilijker om een grens te stellen en in te schatten wanneer je moet stoppen. Pak een bakje waar je de chips of nootjes in doet. Het is een kleine moeite en zo ben je niet teleurgesteld als je die hele zak chips hebt leeggegeten. 

Tip 2: Eet langzaam
Kauw voldoende en eet langzaam. Je hersenen doen er namelijk zo'n 20 minuten over voordat ze het seintje naar je maag kunnen sturen dat je vol zit. Het heeft dus geen zin om sneller te eten. Daarnaast geniet je op deze manier ook minder van je snack of maaltijd. 

Tip 3: Eet de gezondste versie
Probeer niet meteen naar je favoriete snackbar te gaan als je zin hebt in een vette hap. Ga voor een zelfgemaakte hamburger zonder extra saus en kaas. Het is vaak nog veel goedkoper en lekkerder!

Tip 4: Eet je favoriete versie
Heb je echt trek in iets, koop dan de beste versie voor jezelf. Neem niet het eerste eten dat je tegenkomt. Koop iets waar je echt zin in hebt en geniet ervan.

Tip 5: Eet niet als je afgeleid bent
Geniet van het moment dat je mag cheaten. Als je afgeleid bent kun je namelijk niet optimaal genieten van je eten. Eet bijvoorbeeld niet tijdens het televisie kijken. Je bent niet gefocust en staat er niet bij stil hoe lekker het eigenlijk is om te cheaten. 

Klik hier voor video's met handige keukentips, snelle hacks en makkelijke recepten.

Poll

Wat voor type tompouce-eter ben jij?

  • De happer (8%)
  • De likker (2%)
  • De daklichter (63%)
  • De ontleder (24%)
  • De draaier (3%)
17328 stemmen