Met deze côte de boeuf kun je even echt genieten
Licor 43Deze week is het in de online videoserie ‘Let's get Spanish’ tijd om de Nederlandse mannen kennis te laten maken met de Spaanse passie. Dat gebeurt met een côte de boeuf en authentieke patatas bravas.
Recept Côte de boeuf
- 600 gr côte de boeuf voor 2 tot 4 personen
Bereidingswijze:
- Haal de côte de boeuf op tijd uit de koelkast en laat deze alvast op kamertemperatuur komen.
- Stook de bbq hoog op, totdat deze op een temperatuur van circa 300 °C is.
- Bestrooi beide kanten met zout.
- Gril het vlees aan beide kanten zo’n 7 tot 10 minuten. Uiteraard afhankelijk van de dikte van het vlees en de gewenste cuisson.
- Laat het vlees minimaal 10 minuten rusten in aluminiumfolie alvorens het aan te snijden.
Patatas bravas
- 500 gram aardappelen, met schil, van een kruimig ras.
Bereidingswijze:
- Was de aardappelen goed en snijd deze in grove blokjes.
- Spoel de blokjes goed af onder de kraan.
- Stoom de blokjes in de oven of in een stoompan totdat deze bijna gaar zijn.
- Laat ze vervolgens voorzichtig afkoelen.
- Frituur de aardappelblokjes eerst op 150 graden totdat deze lichtbruin zijn.
- Laat uitlekken op keukenpapier.
- Om de patatas bravas af te maken frituur je de blokjes op 180 graden totdat deze mooi bruin en krokant zijn.
- Bestrooi de uitgelekte blokjes met zout en wat pikant paprikapoeder.
- Serveer met aioli of scherpe tomatensaus.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.