Volledig scherm

Met deze nieuwe tool vind je toprestaurants met gemak

Speciale gelegenheden moet je vieren, en hoe kun je iets beter vieren dan met goed eten? We struinen regelmatig het internet af op zoek naar dat 'perfecte' restaurant waar we de avond met elkaar willen doorbrengen. Door de bomen zien we vaak het bos niet meer, maar daar komt nu verandering in.

En die verandering komt met de introductie van Insider. IENS biedt ons deze tool aan, waarin we een selectie van de hoogst gewaardeerde restaurants in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag vinden. Insider is onafhankelijk, wat inhoudt dat de restaurants niet aangesloten hoeven te zijn bij IENS om in de selectie te verschijnen. 

Waar moet een restaurant dan wel aan voldoen? Het moet in bezit van één of meerdere Michelinsterren zijn of een vermelding in de Bib Gourmand of Gault Millau hebben. Is dit niet het geval? Dan is het ook mogelijk dat je in de selectie verschijnt met een restaurant dat met een 9 of hoger is beoordeeld, minimaal 25 recensies op IENS heeft en een gemiddelde menuprijs hanteert van minimaal € 35,00 of hoger op basis van 3 gangen. Vervolgens stelt een lokaal team van experts de selectie samen aan de hand van vaste criteria. 

Het restaurant van je dromen sneller te vinden dan voorheen. Tot vandaag rangschikte IENS de restaurants op basis van cijfer en van hoog naar laag. Daar komt verandering in. IENS kijkt vanaf nu naar afstand, waardering, het aantal annuleringen en zelfs naar het aantal beschikbare tafels, zodat je niet voor een vol restaurant staat. Best handig!