Volledig scherm
PREMIUM
© Jean-Pierre Jans

Met deze tofu maak je zelfs carnivoren gelukkig

Voor jou getestMarineren, bakken, grillen, pureren, roken, frituren: met tofu kun je alle kanten op. Ons panel keurt acht merken supermarkttofu.

Wie als Japanner naar Nederland emigreert, wordt geconfronteerd met de nodige cultuurschokken. De Japanse Erika Hirose verbaasde zich na haar verhuizing het meest over twee zaken. Eén: het televisieprogramma Temptation Island. Twee: de stevige structuur en ellenlange houdbaarheid van tofu in Nederlandse supermarkten.

,,Tofu is al eeuwen een van de belangrijkste ingrediënten van de Aziatische keuken’’, vertelt Hirose. ,,In Japan zeggen we: ‘wijn en tofu zouden nooit moeten reizen’. Tofu moet zo vers mogelijk gegeten worden. Zelfs de kleinste dorpjes hebben vaak hun eigen tofufabriekje, dat in het holst van de nacht opengaat om verse tofu voor de volgende dag te maken.’’

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.