PREMIUM
Met dit boek kun je smakelijk Zeeuws koken
De dagen korten, de cadeautijd komt eraan en kookboeken zijn in trek. 'Leuk Zeeuws Koken’ is een smakelijke aanrader.
Delen per e-mail
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Ach, die heerlijke umamikick
Mevrouw Hamersma runt een kookboekenwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn: een gouden combinatie. Na een vijfgangenmenu met twee sterren vindt mevrouw Hamersma het tijd voor iets eenvoudigers. -
Minimumloon naar 14 euro of zo houden? Dit willen de partijen uit de Tweede Kamer
De verkiezingen zijn al over drie weken; hoog tijd dus om de partijprogramma’s eens goed te bekijken. De hoogte van het minimumloon is voor veel mensen van belang. Bijna alle partijen willen dat het meer wordt, maar hoeveel precies? En: moet de bijstand meestijgen of niet? We leggen de standpunten naast elkaar van de dertien partijen die nu in de Tweede Kamer zitten. -
Koken & eten
Lidl onder vuur vanwege ‘bannen kerst’ in nieuwe folder
Supermarktketen Lidl heeft zich de woede van velen op de hals gehaald. Het woord kerst komt in de nieuwe feestdagenfolder alleen maar mondjesmaat voor en dan nog alleen in een piepklein lettertype. De mopperaars maken zich boos om niets, zegt de supermarktketen, want Lidl komt ‘uiteraard’ nog gewoon met een kerstcampagne. -
PREMIUM
Is er een toekomst voor de euro? ‘Hij stort ons vanzelf in een crisis, bereid je daar op voor’
Is de euro nog wel houdbaar nu vooral de rijkere eurolanden van de munt lijken te profiteren? Renske Leijten (SP) mikt op een noordelijke en een zuidelijke euro, Hans Vijlbrief (D66) vraagt geduld: eurolanden moet meer naar elkaar toe groeien. -
Koken & Eten
Bodempje melk over? Dit kun je ermee doen
Volgens het Voedingcentrum verdwijnt er per persoon gemiddeld 14 liter aan vloeibare zuivelproducten per jaar in de gootsteen. Dat is ongeveer 238 miljoen liter. Onnodig vinden deze koks, want met een klein beetje melk kun je ontzettend veel dingen doen.
-
PREMIUMVoor jou getest
Dit zijn de lekkerste saucijzenbroodjes van de supermarkt
Een goed saucijzenbroodje is een een-tweetje tussen rul gehakt en nog losser bladerdeeg. Ons panel proeft zes verse varianten. -
PREMIUMKoken & eten
Eten onderweg: ‘Naast me at iemand kippenbouten uit een mandje, dat vond ik zo leuk’
Wat aten Napoleons soldaten? En waar is een picknick meer dan een paar kleffe boterhammen? Culinair historicus Charlotte Kleyn onderzocht voor haar boek het eten van reizigers, toen en nu. Ze gluurde ook in broodtrommels. ,,Wat we eten onderweg, zegt uiteindelijk iets over een eetcultuur.’’ -
PREMIUM
Geniet van de lente met dit frisse bio-biertje (en redt ook meteen de egeltjes)
Bier en egels een aparte combinatie? Niet voor Judith Tonkes en Martijn de Zeeuw. Zij verzonnen een egelbiertje. De opbrengst wordt ingezet om het stekelige dier te beschermen.