Volledig scherm

Met dit geheime ingrediënt maak je de luchtigste roereieren

Eieren kun je op tientallen verschillende manieren bereiden. Een luchtig geklopt roerei behoort tot de favorieten. Je kunt dit mixen met groenten en spek of naturel eten. Hoe dan ook: dankzij deze truc is je roerei luchtiger dan ooit tevoren.

Als je vaak kokkerelt met eieren dan is de kans groot dat je wel eens andere producten toevoegt om je ei nóg lekkerder te maken dan hij al is. Zo kan bijvoorbeeld melk je eitje al wat zachter en luchtiger maken, maar dat is niets vergeleken met het volgende 'geheime' ingrediënt.

Volledig scherm

Je verwacht het misschien niet, maar koolzuurhoudend water doet wonderen voor de luchtigheid van je roerei. Voeg een scheutje toe en het is smullen geblazen. De bubbels in het water, daar gaat het om. Bij het toevoegen van het water ontstaan er namelijk luchtzakjes die uitzetten bij verhitting wat vervolgens resulteert in een luchtige hap.

Houd je meer van een gekookt ei? Zie hier hoe je deze perfect klaarmaakt. 

Hoeveel moet je toevoegen voor het beste effect? Een eetlepel per twee eieren. Je roerei krijgt op deze manier veel volume zonder dat hij waterig wordt. Maak je ook geen zorgen over de prik in het water, die verdwijnt tijdens het koken, dus daar merk je niets van. 

Klik hier voor video’s met handige keukentips, snelle hacks en makkelijke recepten.