Met je eigen auto de kartbaan op om eten af te halen? Hier kan het!
De Kartfabrique in Utrecht is al een tijd dicht vanwege de lockdown, maar maakt nu de weg vrij om op een bijzondere manier een maaltijd af te halen.
Delen per e-mail
Vanaf vrijdag kun je met je eigen auto het kartcircuit op om eten van het restaurant van de Kartfabique af te halen. Snelheidsfanaten zullen wel hun rechtervoet in bedwang moeten houden, want alleen stapvoets rijden is toegestaan. Lekker scheuren over het 750 meter lange circuit is er echt niet bij, benadrukt het bedrijf. Stewards begeleiden de auto’s op de baan. ,,Veiligheid is het belangrijkste.’’
,,Nu we al een tijd gesloten zijn, is het fijn om gasten op een andere manier te ontvangen’’, zegt een woordvoerder van de Kartfabrique. Op het circuit is een aantal pitstops in het thema auto en Formule1. Aan het einde krijg je in de auto de maaltijd aangereikt.
Het is niet noodzakelijk, maar het wordt wel geadviseerd om vooraf de bestelling te doen en daarmee een tijdstip te reserveren. Wie spontaan langskomt, kan bij binnenkomst bestellen, maar moet wel langer wachten.
De drive-thru is vanaf deze vrijdag twee weekenden lang geopend. Over de kartbaan rijden zonder bestelling, mag niet in verband met de coronaregels.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten
Janny van der Heijden: ‘Koken met zakjes en pakjes is eigenlijk geen koken’
Het grote publiek kent haar vooral als de onbetwiste koningin van de baksels, maar voor Janny van der Heijden (66) valt er nog veel meer te proeven. De presentatrice reisde voor 24Kitchen kriskras door het land om een antwoord te vinden op de vraag: wat is de smaak van Nederland? Libelle sprak met haar. -
PREMIUM
Verzekeraar bezorgd: flinke groei van psychische klachten bij werknemers door corona
Werknemers van Nederlandse bedrijven vallen steeds vaker uit met langdurige psychische klachten, constateert verzekeraar a.s.r.. Het Utrechtse bedrijf doet er intussen zelf alles aan om de eigen medewerkers overeind te houden. -
eigen tuin eerst
‘Waarom staan de stadsparken niet vol met fruitbomen?’
Weg met die truttige sierboompjes in het stadsgroen. Plant appels, peren, druiven en kwetsen, adviseert tuingoeroe Romke van de Kaa. -
PREMIUMKoken & eten
Eten onderweg: ‘Naast me at iemand kippenbouten uit een mandje, dat vond ik zo leuk’
Wat aten Napoleons soldaten? En waar is een picknick meer dan een paar kleffe boterhammen? Culinair historicus Charlotte Kleyn onderzocht voor haar boek het eten van reizigers, toen en nu. Ze gluurde ook in broodtrommels. ,,Wat we eten onderweg, zegt uiteindelijk iets over een eetcultuur.’’ -
PREMIUMHaagse ambities
Marieke (31) uit Utrecht wil de Tweede Kamer in: ‘Angela Merkel is mijn grote voorbeeld’
Op woensdag 17 maart gaat Nederland naar de stembus om een nieuwe Tweede Kamer te kiezen. Marieke Koekkoek (31) is kandidaat voor Volt. Ze woont met haar man en twee kinderen (2 en 4 jaar) in Utrecht en werkt als advocaat-stagiair bij een advocatenkantoor in Amsterdam.
-
PREMIUM
Consument gaat steeds vaker rechtstreeks naar de boer: ‘Veel lekkerder dan van de supermarkt’
Rechtstreeks kopen bij de boer wordt populairder. Op het boerenerf verschijnen steeds meer verkooppunten waar ‘stedelingen’ maar wat graag een flesje melk tappen, een bos rozen uit de automaat trekken en een praatje maken met de boerin in de landwinkel. Maar of het boeren echt veel oplevert? -
PREMIUMPomppionier
Tango lanceert tankstation van de toekomst: duurzame brandstof en laadpalen
Ruim twee decennia na de introductie van Nederlands eerste onbemande pomp komt pionier Tango nu met het tankstation van de toekomst, waarin duurzame brandstoffen en elektrisch rijden een prominente rol spelen. -
PREMIUM
Pandemie raakt starters hard: ‘Aan begin van lockdown had ik niet eens een bureau thuis’
Als starter sta je normaal al voor uitdagingen genoeg, maar zeker als je tijdens een pandemie voor het eerst aan de bak moet zien te komen. VCP Young Professionals, de jongerenorganisatie van vakbond VCP, vroeg onlangs aandacht voor deze groep werkenden, die tussen wal en schip dreigt te vallen. Drie starters op de arbeidsmarkt vertellen over hun ervaringen van het afgelopen jaar. ,,Uiteindelijk bracht ik zestien uur per dag in dezelfde ruimte door.’’