Mexicaanse ovenrolletjes
Dit gerecht kun je vegetarisch eten, aangezien de bonen zorgen voor een goede vulling, maar voel je vrij om er gebakken kippendijen of gehakt aan toe te voegen. Gelukkig zijn deze fajita’s in allebei de gevallen geweldig en gaan die er altijd goed in.
Ingrediënten (4 personen):
- 1 el olijfolie
- 2 rode ui, gesnipperd
- 800 g Mexicaanse bonenmix
- 400 g kippendijen of gehakt, gegaard (optioneel)
- ¼ tl gemalen komijn
- 1 tl paprikapoeder
- ½ tl chilipoeder
- 1 el Tabasco Chipotle
- 2 el fijngehakte koriander
- Zout en versgemalen zwarte peper
- 12 medium bloemtortilla’s
- 2 el boter (om ovenschaal in te vetten)
- 50 g geraspte cheddar kaas
- 1 avocado
- 1 krop ijsbergsla
- 100 g tomatensalsa
Benodigdheden:
- Pan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze (voorbereiding 10 minuten, bereiding 20 minuten):
- In een pan de Mexicaanse bonenmix verwarmen en hier de komijn, paprikapoeder, chilipoeder, tabasco en koriander aan toevoegen.
- Roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
- Vul de fajita’s met de gekruide bonenmix en rol op tot rolletjes die je in een ingevette ovenschaal plaatst.
- Bestrooi met cheddar kaas en plaats circa 20 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven tot de tortilla’s warm en knapperig zijn en de kaas gesmolten en bruin is.
- Snijd ondertussen de avocado in kleine blokjes, en de ijsbergsla fijn.
- Haal de rolletjes uit de oven en serveer met ijsbergsla, salsa en avocado.
Eet smakelijk!
Klik hier voor meer recepten van Jord Althuizen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMVoor jou getest
Zeven blenders getest: ‘Bij deze heb ik de neiging het deksel voor de zekerheid vast te houden’
Een blender is een alleskunner. Hij perst fruit, hakt groente, maakt beslag en crusht ijsklontjes. Zeven blenders moeten aan de bak voor een smoothie en ijsblokjes. -
Koken & Eten
Zit er eigenlijk wel vlees in je frikandel?
De favoriete snack in Nederland is de frikandel. Ook veel Vlamingen zijn grote fan zijn van deze vleesstaaf. Meer dan 30 procent van de mensen bestelt het liefst een frikandel in de snackbar. Maar wat zit er eigenlijk in? Sommigen beweren dat er alleen maar slachtafval in de snack zit, net zoals ogen of beenderen van dieren. Klopt dat? En hoe zit het met een plantaardige frikandel? -
PREMIUMKoken & Eten
Ultieme nachtelijke antikaterhap is 20 jaar: ‘Als er hard kapsalon werd geroepen, wist ik genoeg’
De ultieme nachtelijke antikaterhap, beruchte caloriebom, hartaanval in een bakkie, hij is jarig! Wie? De Kapsalon natuurlijk. De wereldberoemde Rotterdamse stapelsnack - patat, vlees, knoflooksaus, gesmolten kaas en sla - bestaat twintig jaar. Vet man. -
PREMIUM
Boter, olijf- of kokosolie: welke is écht het gezondst? Voedingsexpert scheidt feit van fabel
De een gebruikt altijd olijfolie om het vlees in te bakken, de andere kiest voor koolzaad- of zonnebloemolie om zijn groenten mee te besprenkelen voor die de oven in gaan. Het aanbod aan vetstoffen is groot. Welke vetstoffen kies je best in de keuken voor een gewone maaltijd of om een gebakje mee te maken? En welke vetstof is het gezondst? Voedingsexpert Karolien Olaerts legt uit. ,,Beperk de plantaardige boter.” -
Dit zijn de addertjes onder het gras van private lease
Ooit was er geen hond in geïnteresseerd, maar inmiddels is private lease niet meer weg te denken uit het Nederlandse autolandschap. Autorijden zonder zorgen over restwaarde, inruil of onderhoud en met een maandbedrag waardoor je precies weet waar je aan toe bent. Maar er zitten addertjes onder het gras.
-
27
Is zout nou wel of niet slecht voor je bloeddruk?
Over de hoeveelheid keukenzout die we gebruiken, is veel te doen. Toch heeft zout ook belangrijke functies, zegt voedingsdeskundige Karine Hoenderdos. In deze rubriek beantwoordt ons panel aan deskundigen elke week een lezersvraag over voeding, gezondheid of relaties. -
-
-
PREMIUM
Met deze bomen heb je snel een koeler terras
De beste remedie tegen een hete zomer? Onze tuinexpert Laurence Machiels weet raad: plant nu nog bomen! Afhankelijk van de grootte van je tuin, legt ze uit welke bomen het best tot hun recht komen en welke genoeg (maar ook niet te veel) schaduw geven. ,,Strooi een mulchlaag van compost of bladaarde onder de boom, dat houdt de verdamping tegen.’’ -
PREMIUM47
Bloemkool kost bij supers nog geen drie euro, bij de groenteboer ruim vier euro, zo zit dat
Eén bloemkool voor 4,45 euro. ,,Ik krijg er heel veel vragen over in de winkel", zegt groenteboer Jeroen de Feijter van 't Boertje in Terneuzen. En wat hij verdient aan die peperdure bloemkool? Niets. ,,Ik verkoop ze met verlies, maar ik moet wel, om tegen de super op te kunnen.”