PREMIUM
Michelinster geeft nog steeds status
Een ster van Michelingids? Die is nog altijd goud waard. Er wordt op gemopperd, maar elke chef wil graag meespelen in het spel om de sterren.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat een verrassing! Chefkok Marco vindt tijdens koken parel in oester: ‘Is me in 32 jaar nog nooit overkomen’
-
Wat is de beste e-reader? En hoeveel kost zo’n digitale bibliotheek? Check hier dé aanraders van dit moment
Een e-reader is een must-have voor boekenwurmen die weinig ruimte hebben om veel boeken te stapelen. Ook qua duurzaamheid (papier- en energieverbruik) kan zo'n toestel tellen. Expert Eric van Ballegoie van technologiesite Tweakers onderwierp verschillende e-readers aan een vergelijkingstest en tipt drie modellen, per budget en type gebruiker. -
PREMIUM
Jermain gebruikte drugs, werkte als vuilnisman en is nu sterrenkok
Van vuilnisman tot chef van zijn eigen sterrenrestaurant: het leven van Jermain de Rozario is geknipt voor een film. Hij is de eerste ooit die Helmond aan een restaurant met Michelinster helpt. Zijn grote doel is bereikt. -
PREMIUM
Hierdoor gaan kruidenplantjes zo snel dood
Je koopt een potje frisgroene basilicum of koriander om dat nieuwe recept vanavond mee af te werken. Zo'n plantje fleurt de keuken ook nog op. Maar telkens verwelkt zo'n bundeltje vers groen na een paar dagen hopeloos. -
Belasting terugkrijgen met de middelingsregeling: zo werkt het
In plaats van belasting betálen, belasting terugkrijgen. Dat kan (soms) door gebruik te maken van de middelingsregeling. Daarbij bereken je het gemiddelde inkomen van de afgelopen drie jaar en betaal je vervolgens over het gemiddelde belasting. Hoe werkt dat en wat levert het op?
-
Beter Eten
Waarom je nu even naar de dokter moet, zeker als je 50 plus bent en te dik
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op gebied van eten en drinken. Na alle zware kerstdiners, oliebollen en champagne kan ons cholesterol tot recordhoogte stijgen. Waarom we de risico’s volgens cardiologen niet mogen onderschatten en wat we kunnen eten om er iets aan te doen. -
-
-
PREMIUM
De groenten uit de potjes van Hak worden 100 procent biologisch: ‘Het moet, de grond raakt uitgeput’
Rode bieten, boerenkool, sperziebonen of rabarber. Wat er ook op het menu staat, alle groenten en peulvruchten van Hak die in Nederland worden geteeld zijn binnen nu en vijf jaar gegarandeerd biologisch. -
Energierekening
Mariëlle woont in een oude boerderij: ‘Als het buiten vriest, kan het in huis 12 graden worden’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Mariëlle van der Leest - Kieboom (68) uit Reek, Noord-Brabant.